Iohannis a greșit formula pentru scenariile de deschidere a școlii, transmite Administrația Prezidențială

0
1097

La 24 de ore de la afirmațiile președintelui, referitoare la formula de calcul a variantelor posibile pentru începutul anului școlar, Administrația Prezidențială susține că acesta a greșit ieri, în conferința de presă, și prezintă noua formulă de calcul, cea corectă. Președintele Iohannis prezentase ieri, în conferința de presă de la Cotroceni, o formulă de calcul greșită a scenariilor aplicabile pentru începutul anului școlar, spunând de mai multe ori, la întrebările repetate ale jurnaliștilor, că scenariile se schimbă după calcularea ratei medii de cazuri noi la mia de locuitori. 

„Cotroceniul susține că este vorba despre numărul total de cazuri și despre media cumulată pe o perioadă de 14 zile, nu de cazurile noi”, informează edupedu.ro.     

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale:

“În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”. se arată în finalul comunicatului remis de Administrația Prezidențială.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here