Codruța a mutat laboratorul BK… pe holul secției de Oftalmologie

0
1328

Pe lângă strângerea de semnături pentru candidaturile liberalilor la alegerile locale din 27 septembrie, managerul interimar Codruța Elena Neagu, ruda prefectului PNL-ist, se ocupă și de mutarea laboratorului BK (unde sunt efectuate analize pentru diagnosticul tuberculozei – n.r.)… momentan, pe holul fostei secții de Oftalmologie a Spitalului Județean Focșani. Și nu, încă nu a fost pus în funcțiune aparatul Real Time PCR. Și nici nu se știe cu exactitate când se vor efecuta teste pentru depistarea Covid, deși au trecut trei luni de când aparatul a fost achiziționat cu bani alocați de Consiliul Județean Vrancea. Dar asta nu o oprește pe verișoara manager interimar să-i acuze pe vrâncenii care vin să se testeze la spital că mint.

Laboratorul BK este singurul din județ cu aparatură care ajută la diagnosticarea rapidă a tuberculozei. Conform surselor noastre, toată aparatura din laboratorul BK, achiziționată cu fonduri guvernamentale, a fost abandonată pe holul secției de Oftalmologie după ce „meseriașii‟ au realizat că trebuie să cumpere un termostat, pentru că pe cel din laboratorul BK nu au reușit să-l demonteze. Până atunci, se pare că pacienții care se prezintă la Pneumologie și inclusiv la TBC, sunt trimiși ori acasă ori în alte județe.

Secția de Pneumoftiziologie trebuie modernizată printr-un proiect cu finanțare europeană derulat de Consiliul județean. Contractul de lucrări a fost semnat în data de 24 aprilie, dar conducerea liberală a Spitalului Județean nu a reușit să elibereze clădirea pentru a fi demarate lucrările. „Avertizăm cu foarte multă seriozitate conducerea PNL a celui mai mare spital din județ că în cazul în care proiectul cu finanțare europeană prin care se reabilitează secția TBC nu se va putea realiza conform graficului aprobat de Uniunea Europeană, vom recupera sumele aferente proiectului de la cei care au împiedicat implementarea lui, în speță doamna manager Codruța Neagu, domnul director economic Liviu Laurențiu Vlad și domnul director medical Gabriel Negoiță”, se arăta într-un comunicat al Consiliului Județean.”

„Suntem în curs de… toate procedurile ‟

Verișoara manager interimar, studentă, stomatolog de Păunești și, să nu uităm, rudă de prefect, ne-a declarat că „laboratorul BK va fi instalat unde a fost secția de Oftalmologie. Sperăm cât mai curând posibil, suntem în curs de… toate procedurile. Nu estimăm exact două, trei zile‟.

Dar ce se întâmplă concret cu pacienții care se prezintă la spital cu probleme pneumologice în această perioadă?! N-a știut să ne spună managerul interimar al celei mai mari unități spitalicești din județ. „Se vor face, se vor face cât se poate în limita… nu știu să vă spun exact, în limita procedurilor legale, analizele vor merge în continuare în limita legală, strictul necesar pe ceea ce au ei nevoie. Am început deja mutarea iar angajații o să-și continue … în limita posibilităților și a prevederilor legale, dumnealor o să-și continue activitatea‟, a reușit să declare Codruța Elena Neagu.

Aparatul PCR este mutat de trei luni de zile

Cât despre aparatul Real Time PCR, care de trei luni stă nefolosit din cauza nepăsării conducerii PNL-iste… „și el a fost mutat împreună cu laboratorul BK. Va intra în funcțiune cât mai curând posibil, cât mai curând posibil…‟, s-a repetat verișoara prefectului PNL-ist, mai mult să se convingă singură probabil decât pe noi, cei care așteptăm ca managerul spitalului să se implice cu adevărat în soluționarea problemelor ce țin de spital, nu de strângerea de semnături pentru liberali. Până atunci, privim cum Vrancea se apropie de 2.000 persoane infectate cu noul COVID-19, ieri fiind înregistrate 1895 de cazuri de Covid, dintre care 36 nou confirmate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here