VIDEO: Centrul Operațional Salvamont de la Focșani a devenit funcțional

0
143
Centrul Operațional Salvamont Focșani

În urmă cu două luni Serviciul Public Județean Salvamont Vrancea prelua mai multe spații dezafectate cu scopul realizării unui Centru Operațional Salvamont la Focșani. La data de 3 august 2020 acesta a devenit funcțional. Având ca scop gestionarea situațiilor de urgență specifice în zona submontană delimitată astfel: la nord și la sud limita administrativă a județului Vrancea, la vest aliniamentul trasat după localitățile: Câmpuri-Negrilești-Bârsești-Năruja-Paltin-Vintileasca, la est drumul național DN2 Intervențiile vor avea ca specific: -căutarea, acordarea primului ajutor calificat și transportul victimelor -căutarea persoanelor rătăcite sau dispărute -stingerea incendiilor forestiere în zonele greu accesibile Centrul Operațional Focșani va servi totodată ca sediu administrativ pentru Serviciul Public Județean Salvamont Vrancea, Centru de Pregătire a salvatorilor montani precum și spațiu de pregătire și întreținere a utilajelor și echipamentelor din dotare. Mulțumim Consiliului Județean Vrancea pentru susținerea activității serviciului nostru precum și pentru încrederea acordată. Salvamont Vrancea de 10 ani alături de Dumneavoastră!

Publicată de Salvamont Vrancea pe Marţi, 4 august 2020

În urmă cu două luni Serviciul Public Județean Salvamont Vrancea prelua mai multe spații dezafectate cu scopul realizării unui Centru Operațional Salvamont la Focșani. La data de 3 august 2020 acesta a devenit funcțional. Având ca scop gestionarea situațiilor de urgență specifice în zona submontană delimitată astfel: la nord și la sud limita administrativă a județului Vrancea, la vest aliniamentul trasat după localitățile: Câmpuri-Negrilești-Bârsești-Năruja-Paltin-Vintileasca, la est drumul național DN2

Intervențiile vor avea ca specific:

-căutarea, acordarea primului ajutor calificat și transportul victimelor

-căutarea persoanelor rătăcite sau dispărute

-stingerea incendiilor forestiere în zonele greu accesibile

Centrul Operațional Focșani va servi totodată ca sediu administrativ pentru Serviciul Public Județean Salvamont Vrancea, Centru de Pregătire a salvatorilor montani precum și spațiu de pregătire și întreținere a utilajelor și echipamentelor din dotare.

Mulțumim Consiliului Județean Vrancea pentru susținerea activității serviciului nostru precum și pentru încrederea acordată.

Salvamont Vrancea de 10 ani alături de Dumneavoastră!

Sursa: Facebook/Salvamont Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here