TSD solicită Guvernului şi preşedintelui Iohannis să prezinte condiţiile în care se va desfăşura noul an şcolar

0
290

Organizaţia Tineretului Social Democrat (TSD) a solicitat luni Guvernului şi preşedintelui Klaus Iohannis să prezinte de urgenţă condiţiile în care se va desfăşura anul şcolar 2020 – 2021, în contextul pandemiei de coronavirus. „Organizaţia Tineretului Social Democrat solicită Guvernului Orban şi preşedintelui Iohannis să prezinte de urgenţă condiţiile în care se va desfăşura anul şcolar 2020 – 2021, în contextul pandemiei de coronavirus. Lipsa unei decizii clare cu mai puţin de o lună şi jumătate înainte de data prevăzută pentru începerea anului şcolar este o bătaie de joc din partea Guvernului faţă de părinţi, elevi şi profesori. Incapacitatea Executivului de a lua o decizie în această privinţă creează o stare de confuzie şi îngrijorare la nivelul întregului sistem de învăţământ din România”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de TSD.

Membrii TSD consideră că este o contradicţie totală „între bâlbele Guvernului Oban şi ‘România Educată’ pe care o promitea pompos preşedintele Iohannis în campania electorală”. „Este incredibil ca Guvernul să acuze PSD pentru că îi cere să spună cum se va desfăşura noul an şcolar. Părinţii, elevii şi dascălii au ajuns la exasperare din cauza acestei incertitudini. În loc să se răţoiască la PSD, premierul Orban ar face bine să se uite cum au procedat celelalte state europene şi să ia o decizie clară cât mai urgent”, a declarat preşedintele TSD, Bogdan Cojocaru.

Potrivit sursei citate, e foarte probabil ca unele condiţii de igienă şi siguranţă sanitară în şcoli să implice un efort logistic substanţial din partea autorităţilor locale, iar o întârziere a unei decizii clare din partea Guvernului ar putea zădărnici implementarea acestor măsuri până la începerea anului şcolar. TSD îi atrage atenţia prim-ministrului Ludovic Orban asupra faptului că toate celelalte state europene au luat deja măsuri concrete pentru reînceperea cursurilor şi fac pregătiri intense pentru adaptarea spaţiilor de învăţământ pentru siguranţa elevilor şi profesorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here