Lucrările de reabilitare a DJ 205 J, care traversează comuna Fitionești, se apropie de final

0
412

Lucrările de modernizare și reabilitare a drumului județean DJ 205 J, care traversează comuna Fitionești, se apropie de final, anunță Consiliul Județean Vrancea. Valoarea totală a investiției este de 6.991.264,89 lei cu TVA inclus.

,,În extravilanul comunei Fitionești, mai exact de la km 9+180 -intersecție DJ 205 H – la km 11+100, s-a finalizat așternerea stratului de legătură (binder) în lungime de 1,92 km, astfel că toți cei 7 km sunt pregătiți pentru turnarea stratului de uzură. În scurt timp, urmează să fie făcute amenajările pentru acces în curți și șanțuri din beton cu ridicare la cotă capace de canalizare”, se arată într-un anunț al administrației județene.

Lucrările de modernizare constau în: execuția unei structuri rutiere suple dimensionate corespunzător traficului și verificată la îngheț-dezgheț, îmbunătățirea scurgerii apelor în lungul drumului, prin prevederea unui sistem eficient de colectare a apelor din precipitații, prevederea de dispozitive de protecție a drumului (parapete metalice, elemente de semnalizare și marcaje), amenajarea zonelor de traversări pentru pietoni astfel încât să poată fi utilizate și de  persoane cu handicap locomotor. Prin modernizarea acestui drum se va asigura o mai bună desfășurare a traficului rutier din zonă, atât în ceea ce privește accesul populației cât și a echipajelor de intervenție (ambulanță, pompieri, poliție), precum și îmbunătățirea legăturii cu drumurile naționale, prin creșterea vitezei de transport și a reducerii ratei accidentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here