FOTO: Fotbal, baraj Liga a III-a – Gugeștenii au făcut un joc peste așteptări!

0
585
  • Victoria Gugești – Avântul Valea Mărului 1-2 (0-1); jocul s-a disputat sâmbătă,        1 august, de la ora 17:30, pe stadionul din Râmnicu Sărat

Formații

Victoria Gugești: Lazăr – Dediu, Teodorescu, Petrescu, Petculescu – Mihăilă, Dorinel Popa, Chivu, Florin Ciobotaru (46 George Duca), Liviu Dumitriu (72 Andrei Apenciucesei) – Vasile Bălosu. Rezervă neutilizată: Paul Alecsandrescu.

Avântul Valea Mărului: Olaru, Iancu, Morogan, Moise, Hilohi, Mohorâță, Ignat, Chiriac, Perju,  Sorin Frunză, Andrei Frunză. Rezerve: Vasilică Popa, Teleagă, Manea, Țuiu, Țîmpău, Blănaru, Bălan.

          Victoria Gugești, în calitate de echipă organizatoare a jucat sâmbătă, 1 august, de la ora 17:30, pe stadionul din Râmnicu Sărat, primul dintre cele două meciuri din barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Adversară i-a fost Avântul Valea Mărului, campioana județului Galați. Ca o primă observație – meciul fost organizat în mod ireproșabil, cu respectarea tuturor rigorilor impuse de Protocolul medical pentru jocurile de baraj! A doua și cea mai importantă observație – meciul s-a disputat în circumstanțe speciale, Victoria având o treime dintre jucători scoși din lot din cauza Covid-ului, în timp ce Avântul avea un lot complet și format în majoritate din fotbaliști ai fostei divizionare din Liga a III-a, Universitatea Dunărea de Jos Galați, retrasă din campionat înainte de începerea returului.

Gălățenii au o formație tânără, condusă impecabil din teren de veteranul – 42 de ani – Sorin Frunză, jucător cu valoare dovedită în foarte multele meciuri din Liga Națională. Cu doar 14 jucători la teren, dintre care, cinci, cu vârste între 32 și 35 de ani, și cu puține antrenamente înaintea jocului de baraj, Victoria Gugești părea victimă sigură într-un meci ce se anunța puternic debalansat. Realitatea din teren a arătat altfel decât cea anticipată! A fost o partidă echilibrată, în care Avântul a avut, totuși, un plus de posesie și de periculozitate în zona de apărate a gugeștenilor și o linie de mijloc mai laborioasă care a construit mai mult și a găsit culoarele prin care a angajat vârfurile. Așa au și fost marcate cele două goluri ale gălățenilor, cu Sorin Frunză la serviciu și Ignat, în minutul 32 și Andrei Frunză, în minutul 71, la finalizare. Oaspeții și-au mai creat situații mari de gol, rezolvate, însă, cu siguranță de excepționalul Gabriel Lazăr.

Pentru Victoria a înscris Vasile Bălosu, la capătul unei combinații de manual: Dorinel Popa, foarte bun în meciul de sâmbătă, a croșetat doi advesari în partea central stângă a atacului echipei sale, i-a trimis printre, în bandă, lui George Duca. A urmat cursa scurtă a acestuia până la linia de fund, centrarea în gura porții la Bălosu care a făcut 1-2. Era minutul 76. Ceva mai devreme, Duca făcuse aceeași cursă urmată de centrare, dar nu a venit nimeni la finalizare. În ultimele minute s-a jucat pe contre, cu o formație gălățeană parcă vlăguită și cu gugeștenii suprinzător de proaspeți, dar nu s-a mai întâmplat nimic deosebit. Victoria a terminat meciul fără Florin Ciobotaru – înlocuit la pauză de Duca, din cauza unei accidentări, și Dumitriu, care a părăsit terenul lovit, în minutul  72. Ieșirea din teren a mijlocașilor Ciobotaru și Dumitriu a rupt, practic, în două, o formație fără variante de schimb care să aducă un plus în joc. De la Victoria au fost jucători care au ieșit în evidență, dar nu voi face remarci speciale pentru că toți jucătorii care au intrat pe teren au dat tot ce au putut la ora meciului! Cu Cosmin Milea, Claudiu Mihai, Marian Milea, Sandu în formație, fără impovizațiile la care a fost nevoit să apleze antrenorul Octavian Bucătaru, Victoria Gugești – ar fi putut să obțină mult mai mult de la meciul de sâmbătă.

După joc, primarul Vasile Vatră a felicitat echipă pentru dăruire și pentru că a onorat numele comunei!     

          Miercuri, 5 august, tot la Râmnicu Sărat, Victoria Gugești va întâlni în al doilea meci din baraj pe Sportul Chiscani.                                                        

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here