ULTIMA ORĂ! 61% dintre profesori au obținut medie de trecere la examenul de Definitivat

0
587

Comunicat de presă

În județul Vrancea, 58 de candidați au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitar în sesiunea 2020 (rezultate finale)
Rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2020), după soluționarea contestațiilor, în județul Vrancea, este de 61% (în creștere cu 1%, comparativ cu rezultatele inițiale – 60%).
Astfel, din totalul de 95 de candidați cu note la proba scrisă, 58 de candidați au reușit să obțină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 (opt), media minimă de promovare a acestui examen. Precizăm că după susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de înregistrarea/soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați de 57 de candidați.
Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 3 august 2020, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrul de examen din Școala Gimnazială „Oana Diana Renea” Focșani, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.
Reamintim că în această sesiune, 105 candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 101 candidați. Dintre aceștia, 6 candidați s-au retras.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.
Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național.

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE,
INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL ADJUNCT,
prof. Gabriela Daniela MARCHITAN

Sursa foto: portalinvatamant.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here