45 de amenzi în ultimele 24 de ore, în urma controalelor pe tema Covid

0
860

În ultimele 24 h, au continuat, în sistem integrat, noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Echipe mixte formate din aproximativ 240 de polițiști, jandarmi, polițiști locali precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au verificat în ultimele 24 h modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă, acționând în zonele aglomerate, terase și în mijloace de transport în comun.

În cadrul activităților au fost controlate aproximativ 168 de obiective/locații (societăți comerciale, restaurante, terase, parcuri, mijloace de transport în comun), fiind legitimate peste 453 de persoane și verificate 37 de autovehicule (dintre acestea 19 mijloace de transport public în comun).

Totodată, au fost efectuate verificări la 157 de societăți comerciale, fiind aplicate 45 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 600 de lei.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice și să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Măsurile impuse au caracter temporar, vă rugăm să le conștientizați și să le respectați.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Comunicat IPJ Vrancea, 3 august 2020

Foto arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here