ULTIMA ORĂ! Echipe de polițiști criminaliști și de pirotehniști, prezente la Soveja, unde s-au găsit oseminte umane și muniţie neexplodată

0
773

Mai multe elemente de muniție de infanterie, precum și oseminte umane, datând de aproximativ 100 de ani, au fost descoperite astăzi de către detectoriști în pădurile din zona Vârfu Răchitosu, la 8 kilometri distanță de Soveja.

„În cursul zilei de astăzi, 01 august, echipa pirotehnică din cadrul I.S.U. Vrancea a executat două misiuni de asanare a muniției rămase neexplodate din cele două Războaie Mondiale.

Astfel, în prima misiune desfășurată în comuna Garoafa a fost ridicat un proiectil exploziv calibru 76 mm. Cea de-a doua misiune a avut loc în comuna Soveja, punctul Vârfu Răchitosu, după ce căutătorii de vestigii de război au descoperit cu ajutorul detectoarelor de metale mai multe elemente de muniție de infanterie, precum și oseminte umane. Aceștia au alertat imediat autoritățile județene iar la fața locului s-au deplasat pirotehniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea și echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea.

După asanarea terenului, specialiștii pirotehnicieni au ridicat 179 cartușe calibru 7,92 și 1 grenadă de mână defensivă. Muniția a fost preluată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Reamintim cetățenilor că pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniție neexplodată au obligația să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie și să anunțe imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112.” a comunicat Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea

Referitor la eveniment, Biroul de Presă al IPJ Vrancea a transmis următorul comunicat:

„Astazi, 1 august, in jurul orei 10.30, un bărbat a sesizat faptul că, pe raza comunei Soveja, a identificat, cu ajutorul unui detector de metale, muniție de razboi si mai multe fragmente osoase.

La fața locului, in punctul Rachitasu care se afla la aproximativ 8 km de localitatea Soveja, polițiștii Sectiei 10 Politie Rurală Panciu, insotiti de o echipă de criminalişti au găsit mai multe fragmente osoase, de origine umană, cu un grad ridicat de degradare precum si muniție.

La o primă examinare, s-a stabilit faptul că fragmentele osoase ar avea o vechime de aproximativ 100 de ani.

Munitia a fost ridicata de catre pirotehnistii ISU Vrancea. Fragmentele de oseminte au fost ridicate, iar polițiștii continuă cercetările pentru ucidere din culpă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here