Transportatori și firme de exploatare a lemnului din Vrancea, amendați în cele 153 de controale din ultima săptămână

0
1321

 

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR VRÂNCENI PENTRU PROTEJAREA FONDULUI SILVIC

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic au fost constatate 5 infracţiuni, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenționale şi au fost confiscați 37 m.c. de material lemnos, în valoare de peste 7600 de lei.

În perioada 24-30 iulie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai ocoalelor silvice de regim au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma celor 153 de controale, din care 144 desfășurate pe drumurile publice, 6 în fondul forestier și 3 la depozite de materiale lemnoase/instalații de debitat lemn rotund, au fost depistate 5 infracţiuni prevăzute de Legea 46/2008 Rep. şi aplicate 17 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de peste 20000 de lei.

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 37 m.c. de material lemnos, în valoare totală de peste 7600 lei.

Comunicat IPJ Vrancea, 31 iulie 2020

foto: cotidianul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here