PNL continuă să-i mintă pe vrânceni! Racordarea comunelor la rețeaua de gaze naturale este un proiect inițiat de Marian Oprișan

0
967

Liberalii vrânceni se laudă cu proiectul de racordare a localităților Vrancei la rețeaua de gaze naturale, proiect inițiat de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan. Discuțiile despre această investiție au fost demarate de Marian Oprișan în perioada guvernării PSD când au fost trimise documentațiile către directorul general al companiei Transgaz, Sterian Ion.

Dovadă este corespondența purtată între Consiliul Județean și compania Transgaz, prima adresă fiind trimisă în noiembrie 2019. Timp de câteva luni, românii au avut ocazia să se convingă de incapacitatea reprezentanţilor guvernării PNL, indiferent dacă a fost vorba de cei de la nivel național sau de la nivel local. Cu aproape fiecare ocazie, acești oameni ne-au dovedit că sunt incapabili să ducă măcar la bun sfârșit proiectele de dezvoltare inițiate în perioada guvernării PSD dar, în schimb, cu o autosuficiență și aroganță greu de egalat, își arogă lucruri pe care nu le-au făcut! Este o dovadă de hoție cruntă să ieși acum și să te lauzi cu racordarea localităților județului Vrancea la rețeaua de gaze naturale, când personal am avut în anul 2019, în timpul guvernării PSD, discuții aprofundate cu domnul director general al companiei Transgaz Sterian Ion. Le aduc la cunoștință așa zișilor politicieni că în data de 6 noiembrie 2019, am trimis către S.C. Transgaz S.A adresa nr. 16929/06.11.2019 cu numărul de locuitori, numărul de gospodării, numărul de societăţi şi numărul de obiective socio-culturale din comunele Gugeşti, Dumbrăveni, Popeşti, Urecheşti, Obrejiţa, Sihlea, Tîmboeşti, Bordeşti, Slobozia Bradului în vederea alimentării cu gaze, arată președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

În urma demersurilor șefului administrației județene, la 15 noiembrie 2019, a fost emis avizul de principiu, conform procedurii ANRE, privind alimentarea comună cu gaze naturale a comunelor Gugeşti, Dumbrăveni, Popeşti, Urecheşti, Obrejiţa, Sihlea, Tîmboeşti, Bordeşti, Slobozia Bradului. Conform documentului, alimentarea cu gaze se va realiza printr-o conductă de racord DN 200, PN 40 bar în lungime de circa 13 km. și a unui modul SRMP cu o capacitate tehnologică de 12.663 Smc/h, PN 40 bar. Ulterior, în decembrie 2019, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan a solicitat societății Transgaz întocmirea studiilor tehnico – economice, conform Legii nr.123/2012 art.151 alineatul 5, privind extinderea SNT prin realizarea unei conducte de gaze de înaltă presiune, care să asigure alimentarea acestor comune, cu ajutorul mai multor staţii de predare gaze SRMP, menite să asigure alimentarea cu gaze naturale în regim de medie presiune a comunelor Gugeşti, Dumbrăveni, Popeşti, Urecheşti, Obrejiţa, Sihlea, Tîmboeşti, Bordeşti, Slobozia Bradului din judeţul Vrancea.

Mai mult, a fost constituită și Asociaţia „Comunitatea de Comune Vrancea Sud” deoarece administrația județeană nu deținea terenurile pe care urmează să fie amplasate rețelele de distribuție a gazelor naturale. Am solicitat acestor UAT-uri informaţii privind debitele necesare pentru consumatorii casnici, agenţii economici diverşi şi instituţiile publice, în urma adresei primite de la S.C. Transgaz S.A. cu nr. DD17538/20.03.2020, înregistrată la CJ Vrancea sub nr.19348/23.03.2020, iar toate informaţiile transmise de UAT-uri au fost înaintate la S.C. Transgaz S.A. Din pricina faptului că autoritatea județeană nu putea fi aplicant eligibil independent, deoarece nu deține proprietatea pe terenurile pe care vor fi amplasate rețelele de distribuție a gazelor naturale a fost constitută Asociaţia „Comunitatea de Comune Vrancea Sud”. La acest moment, este în curs de elaborare, de către fiecare comună în parte, documenția tehnică la faza Studii de Fezabilitate. Așadar, acești incapabili ai PNL Vrancea continuă să mintă cetățenii județului Vrancea cu nerușinare! Nu fac altceva decât să râdă pe seama românilor și a nevoilor de dezvoltare ale acestei țări. Oare la ce nivel ajunge PNL cu manipularea vrâncenilor?, a precizat președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

Adresa din 2019 către Transgaz poate fi văzută AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here