Mirii vor sărbători cu șampanie căsătoriile oficiate la Ateneul Popular; ce este interzis

0
672

Cuplurile care se vor căsători în interiorul Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani vor putea ciocni un pahar de șampanie cu invitații după organizarea ceremoniei. Consilierii locali focșăneni au aprobat, ieri, Regulamentul privind organizarea și desfășurarea ceremoniilor ce au ca obiect oficierea de căsătorii în incinta Ateneului Popular din Focșani. Singurul amendament a vizat posibilitatea ciocnirii unui pahar de șampanie sau vin spumant, însă doar în intervalul de desfășurare a ceremoniei. Consilierii au precizat că sunt excluse alte băuturi alcoolice în interiorul Ateneului Popular.

Printre restricțiile impuse prin noul Regulament se numără fumatul în interiorul Ateneului (inclusiv ţigarete medicinale sau electronice); accesul persoanelor aflate în stare de ebrietate sau sub influenţa unor substanţe ilegale; accesul animalelor de companie; accesul în sala de spectacol sau folosirea altui spaţiu aparţinând Ateneului, altul decât perimetrul alocat desfăşurării ceremoniei în cauză; accesul cu obiecte contondente sau ascuţite, substanţe toxice, substanţe psihotrope sau arme; săvârşirea acţiunilor care încalcă ordinea şi periclitează desfăşurarea evenimentelor; comportamentul agresiv, limbajul vulgar şi abuziv, ameninţările, tonul ridicat faţă de ceilalţi participant sau reprezentanţii Ateneului; folosirea de confetti în interiorul clădirii; depăşirea cu rea intenţie a intervalului de timp alocat ceremoniei prin programare, în incinta Ateneului; accesul în incinta Ateneului cu instrumentişti; accesarea instalaţiilor de alarmare.

Amenzile pentru cei care nu respectă regulile sunt cuprinse între 100 de lei și 1000 lei. Sancțiunile contravenționale vor fi aplicate de Poliția Locală Focșani.

De menționat că persoanele care urmează să se căsătorească trebuie să semneze un document de luare la cunoştinţă a Regulamentului prin care se obligă ca împreună cu participanţii la ceremonie să respecte şi să ducă la îndeplinire toate cerinţele Regulamentului. Proiectul de Regulament stabilește ca intervalul de desfăşurare a căsătoriilor să fie de maximum 30 de minute, „timp necesar atât pentru ceremonia de oficiere, pentru servirea invitaţilor cât şi pentru efectuarea de şedinţe foto în foaier precum şi pe scările de acces în Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focşani”. Pentru cuplurile care întârzie față de data programată, căsătoria va fi oficiată ulterior finalizării tuturor ceremoniilor programate. Căsătoriile în incinta Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focşani se pot desfășura în fiecare zi a săptămânii de luni până vineri inclusiv, de la ora 16,00 la ora 18,30 iar sâmbătă şi duminică – între orele 09,00-13,00 şi orele 15,00-18,30. Căsătoriile nu mai pot fi oficiate în clădirea Teatrului Municipal Mr. Gh. Pastia pe perioada desfășurării lucrărilor de modernizare a Piațetei Teatru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here