DSP a demarat „imediat”…. după 7 zile, ancheta epidemiologică la Primăria Focșani

0
2085

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a făcut primele teste la angajații Primăriei Focșani, la șapte zile de la confirmarea primului caz de COVID-19. Aceasta deși DSP Vrancea clama, ieri, într-o informare publică, faptul că a demarat ancheta epidemiologică „imediat după apariția primului caz”. Dacă pentru DSP a acționa imediat înseamnă că vin după șapte zile, atunci putem înțelege cauzele pentru numărul mare de cazuri de Covid 19 în Vrancea, județul nostru fiind în topul național atât ca număr total de cazuri dar și ca ritm de îmbolnăviri. Conform informațiilor oficiale, abia ieri au fost testați circa 60 de funcționari din Primărie, în condițiile în care adresa referitoare la angajata municipalității a fost trimisă de joia trecută. Iar DSP a cerut municipalității, în urmă cu două zile, situația cu angajații și numerele de telefon.

Modul în care au intervenit cei de la DSP arată clar dezinteresul acestei instituții pentru a preveni apariția unor focare de coronavirus în instituțiile publice care nu sunt conduse de membri PNL. Ne punem întrebarea în cât timp au făcut angajații DSP testele pentru noul coronavirus la Instituția Prefectului sau SGA Vrancea, acolo unde au fost cazuri confirmate. Tot așa au avut nevoie de o săptămână pentru a interveni?

Pe de altă parte, chiar cei de la DSP recunosc în informarea de presă că ieri au fost făcute testele contacților direcți ai angajatei municipalității care a fost confirmată cu noul coronavirus pe 23 iulie. Culmea tupeului, șefii liberali din DSP sunt deranjați când li se spune că nu își fac treaba și nu sunt interesați de sănătatea focșănenilor, fapt demonstrat de realizarea cu întârziere a testelor pentru noul coronavirus. Dacă cei din DSP consideră că a face o anchetă epidemiologică înseamnă doar să trimiți o hârtie la câteva zile după ce ai fost informat despre apariția unui caz de coronavirus înseamnă că și-au greșit meseria și pun în pericol sănătatea cetățenilor.

Sursa foto: DSP Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here