Rușine! PNL-iștii au eliminat Tricolorul de pe maşinile poliţiei

0
15698

PNL-iștii au eliminat Tricolorul de pe noile maşini ale poliţiei prin faţa cărora ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, defila ieri tare mândru de reuşita sa. Noile autospeciale Dacia Logan care au intrat în dotarea mai multor inspectorate de poliţie, inclusiv a celui din Vrancea, sunt vopsite în culori verde-albastru, fiind astfel înlocuite clasicele culori alb-tricolor cu care toată lumea era obişnuită.

Am putea spune că noile maşini intrate în dotarea poliţiei române seamănă foarte mult cu cele din dotarea poliţiei germane, semn că simbolurile naţionale nu sunt importante pentru cei care ne conduc. Încă de la momentul prezentării noilor maşini din dotarea poliţiei, sindicaliştii, dar şi unii dintre poliţişti s-au arătat nemulţumiţi, fiind voci care afirmau că „parcă e mașină de distribuție a vopselurilor”. În plus, sindicaliştii s-au arătat deranjaţi de faptul că nu au fost consultaţi.

Într-un comunicat postat pe pagina de facebook a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual se precizează cu privire la noile modele de autospeciale că „(…) până acum, deși au trecut mai mult de 30 de zile, de la MAI/IGPR nu am primit niciun răspuns privitor la modificările preconizate la nivelul Poliției Române, fapt pentru care nu putem emite un punct de vedere întemeiat, referitor la oportunitatea acestora, costurile, calitatea și eficiența noilor echipamente (despre care, subliniem, nu ne pronunțăm în necunoștință de cauză!) sau la ideea de a se renunță la culorile roșu, galben și albastru, ca element de identitate vizuală a mijloacelor auto. Un lucru este clar: proiectul legislativ de modificare a HG nr. 1.061/2002, demarat de MAI, încă din anul 2018, vizează și drepturile de echipare ale polițiștilor/polițiștilor de frontieră, fapt pentru care este obligatorie o dezbatere publică reală și, mai ales, consultarea FSNPPC, în calitate de organizație sindicală reprezentativă dpdv juridic la nivelul MAI, în ceea ce privește TOATE drepturile personalului, așa cum a decis Tribunalul Municipiului București, în 2016. Dacă MAI nu știe care este baza legală pentru obligativitatea consultării FSNPPC, ne facem datoria să-l informăm (din nou): Legea 62 a dialogului social, votată în 2011 de Parlamentul României, al cărui membru este, în prezent, și domnul ministru!”.

Chiar ieri, pe pagina de facebook a Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Vela apărea într-o filmare defilând prin faţa noilor maşini care au intrat în dotarea poliţiştilor, iar comentariile nu sunt deloc favorabile. „De ce aţi scos Steagul de pe maşini? Voi în ce ţară trăiţi? Cui slujiţi? Uitaţi că talpa poprului vă plăteşte?”, scrie un urmăritor al paginii de facebook a Ministerului Afacerilor Interne. „Mai aveţi să le băgaţi Imnul Germaniei că maşinile sunt identice la culoare şi mai spuneţi că sărbătoriţi Imnul României” se arată într-un alt comentariu. „Nişte marionete! Cum să dai jos Steagul naţiunii tale de pe maşini pentru a copia modelul german?! Râd ăia de noi. Rușine să vă fie domnule ministru!. Ruşine să le fie celor care au avut această idee. Nu mai există pic de patriotism în voi!”, scrie un alt cetățean.

Și pe pagina de Facebook a Monitorului de Vrancea au apărut comentarii de același fel: „Bune mașini, dar vopsite în culorile P.N.L, mai lipsește săgeata cu vârful în sus!”; „NU MAI SUNTEM ROMÂNI?”; „În scurt timp nu o să mai avem nici nume la țara în care trăim”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here