Minciuna liberalilor are picioare scurte și pe Valea Râmnicului

0
444

Reabilitarea tronsonului de drum național Jitia-Vintileasca de pe Valea Râmnicului nu va fi realizată anul acesta. În timp de ministrul „Grindă” se lăuda cu asfaltul turnat pe DN 2N și DN 2R și promitea să ajungă la Vintileasca, reprezentanții Companiei de Drumuri Naționale spun că acest lucru nu va fi realizat anul acesta. Compania se află în procedură de achiziție publică pentru proiectarea și realizarea unui pod de beton la Jitia, deși inițial se discuta despre montarea unui pod metalic care să asigure traficul greu până la Vintileasca. Ori, în aceste condiții, luna decembrie este varianta cea mai optimistă pentru realizarea podului. Abia după finalizarea acestui pod va fi posibil traficul greu până la Vintileasca. Altfel spus, anul acesta se va circula în aceleași condiții până la Vintileasca.

Pe de altă parte, liberalii se laudă cu lucrările de asfaltare realizate pe Valea Râmnicului în baza unui contract pentru întreținere asfaltică pentru DN2N și DN2R, încheiat de DRDP Iași în anul 2019, „într-un moment în care PNL nici nu visa să fie la guvernare, darămite să mai și facă ceva”. „Deci, în timpul guvernării PSD, a fost încheiat un acord cadru pe 2 ani de zile, care prevede efectuarea reparațiilor curente necesare pentru menținerea celor două drumuri în bună stare de funcționare ! Vrâncenii trebuie să cunoască adevărul și anume, faptul că cei 12 km de pe tronsonul de drum DN2N Jitia-Dumitrești se asfaltează pentru că guvernul PSD a întocmit documentația și a făcut inclusiv licitația încă de anul trecut, 2019! ”, se arată într-un comunicat al PSD Vrancea.

Comunicatul de presă al PSD Vrancea mai arată că Guvernul PSD, tot în 2019, a contractat și întocmit documentația pentru reconsolidarea celor 17 puncte critice, printre care se află și podul de la Jitia! Astfel, anul trecut au fost încheiate două contracte: unul care presupune așternerea de mixturi asfaltice pe o lungime de 12 km și celălalt care presupune închirierea de utilaje pentru efectuarea lucrărilor de întreținere.

Aceeași situație este pe DN 2L Soveja-Lepșa unde procedurile de achiziție publică a lucrărilor au fost demarate de anul trecut. Informațiile publice pot fi consultate de orice persoană pe pagina de internet a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași. La rubrica de achiziții publice se pot vedea procedurile de achiziție publică, datele la care au fost inițiate. Tocmai pentru că procedura era în derulare au fost prevăzute 100 milioane lei în bugetul de stat pentru această investiție. O lucrare care nu are nicio legătură cu PNL Vrancea așa cum încearcă Toma&Grindă să păcălească oamenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here