Fotbal – La Râmnicu Sărat, gugeștenii pot urca în Liga a III-a!

0
339
  • Victoria Gugești va juca la baraj cu Avântul Valea Mărului, sâmbătă, 1 august și cu Sportul Chiscani, miercuri, 5 august, de la ora 17:30, pe stadionul Olimpia

Victoria Gugești se află la o aruncătură de privire de Liga a III-a! Peste câteva zile, sâmbăta ce vine, una dintre echipele de mare – și bună – tradiție ale Vrancei va juca primul meci al barajului pentru promovare. Pe stadionul de la Râmnicu Sărat, formația antrenată de Octavian Bucătaru va juca în compania reprezentantei Galațiului, Avântul Valea Mărului, apoi, miercuri, 5 august, va avea ca adversară în al doilea meci al barajului reprezentanta județului Brăila, Sportul Chiscani.

Formația din Valea Mărului a ajuns la baraj din postura de primă clasată în Liga a IV-a – înainte de începerea pandemiei – cu un punct în plus față de următoarea clasată, Zimbrul Slobozia Conachi. Cele două echipe ar fi trebuit – conform deciziei AJF Galați – să dispute un baraj județean care să spună cine merge la barajul pentru promovare. Obligația de a face testul Covid nu a putut fi îndeplinită în termen util și Avântul, mai bine clasată, merge mai departe! Cu experiență în Liga a III-a, în care a jucat împreună cu CSM Focșani 2007 în sezonul 2007-2008, echipa din Valea Mărului este o adversară redutabilă pentru contracandidatele la urcarea în al treilea eșalon fotbalistic al României. În singurul meci disputat în 2020, duminică, 8 martie, cu Viitorul Costache Negri, și câștigat cu 10-0, Avântul a cotat pe următorii jucători: Bălan, Andrei Frunză, Hilohi, Ignat, Mățoianu, Moise, Morogan, Murgoci, Stoian, Tuiu, Vlasie. Rezerve: Blănaru, Sorin Frunză, Iancu, Olaru, Tampău, Mohorîtă. Cei mai cunoscuți – și cei mai bine cotați dintre aceștia sunt Sorin Frunză, fost divizionar de primă ligă, și Murgoci, fost și el la Oțelul Galați, marcator remarcabil. Partida de sâmbătă, dintre Victoria Gugești și Avântul Valea Mărului este deschisă oricărui rezultat!

          Sportul Chiscani a trecut fără probleme la barajul județean de Victoria Traian. Și ea fostă divizionară de liga a III-a, formația brăileană a evoluat în meciul de departajare cu Traianul cu jucătorii: Constandache – Iordache, Dobrin, Ioniţă, V. Baciu – C. Pascu, A. Crăciun, Chihaia, Sima – Simion, Techiu, V. Gheorghe, Bolozan. Echipa comunei în care a funcționat până după 1990 celebrul Combinat de celuloză și hârtie – azi, copie a Fabricii Chimice de la Mărășești, nu are nume care să spună multe în fotbal, dar are o forță de joc impresionantă și pare hotărâtă să promoveze.

Dintre cele trei formații ce vor juca în barajul de la Brăila, prima care va ști în doar cinci zile dacă va fi din toamnă în Liga a III-a va fi Victoria Gugești. Gugeștenii nu prea s-au antrenat pentru că nu au avut când, dar au un lot cu care se pot impune și un atrenor care știe să-și organizeze jucătorii și să-i facă să evolueze la cel mai bun nivel al lor! Lotul comunicat pentru jocurile de baraj este alcătuit din Gabriel Lazăr, Gabi Ciobotaru, George Duca, Emilian Chivu, Viorel Mihăilă, Dorinel Popa, Florin Ciobotaru, Claudiu Mihai, Marian Milea, Cosmin Milea, Sergiu Sava, George Petculescu, Vasile Bălosu, Mihail Teodorescu, Cătălin Roșu, Cătălin Dediu, Marius Sandu, Dănuț Apenciucesei, Liviu Dumitriu, Gelu Petrescu, Paul Alexandrescu.

          Sunt fotbaliști cu mare experiență competițională, unii ca pot fi decisivi în meci, un alt grup, să-i spunem, generația de mijloc, jucători de foarte bună calitate, dar și un alt grup, al celor foarte tineri, talentați și cu dorință de afirmare. Din îmbinarea experienței cu tinerețea și cu știința de a juca fotbal, cred că va rezulta o a doua formație vrânceană de Liga a III-a – Victoria Gugești!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here