VIDEO și GALERIE FOTO: Vrânceanca Geanina Ionelia Bratu a trecut granița la turci pe jos ca să învingă cancerul; are nevoie de noi pentru a strânge 20.000 de euro

0
12377

Numele Geaninei Ionelia Bratu a ajuns pe buzele a mii de oameni după ce în 2016 a aflat că a fost diagnosticată cu un cancer agresiv de stadiul III. Pe atunci era elevă în clasa a XII-a. Anii au trecut, iar starea fetei de 22 ani s-a agravat. Cancerul de rinofaringe a recidivat și, ușor, ușor, mare parte din corp a fost „înghițit‟ de acest „monstru‟. Cu toate acestea, în 2019, fata a absolvit Facultatea de Geografie, iar anul acesta s-a înscris la Master. Însă boala nu a contenit să-i pună piedici. De la începutul lunii iunie, Geanina este în Turcia cu mama ei. A îndurat multe ca să ajungă acolo. A trecut granița pe jos, și a suportat dureri cumplite pe patul de spital. Dar vrea să trăiască! După aproape patru ani de luptă cu cancerul, viața tinerei depinde acum de 20.000 de euro, bani în care sunt incluse tratamentul, consultațiile și analizele în Turcia.

Bună ziua, suflete!

Numele meu este Bratu Geanina Ionelia și am vârsta de 22 de ani. Mă regăsesc într-o situație puțin dificilă și sunt nevoită să apelez la ajutorul dumneavoastră. Acum mai bine de 3 ani am fost diagnosticată cu o tumoră malignă de Rinofaringe (un cancer agresiv în stadiul III), am urmat tratamentul specific în România unde tumora a fost redusă aproape în totalitate, dar corpul nu a mai suportat tratamentul și medicii au decis să iau o pauză. Ulterior am plecat în Turcia pentru o investigație pe tot corpul (Pet-CT), rezultatele arătând apariția unei metastaze secundare la vertebra L2. Am urmat un tratament de 6 ședințe de chimioterapie pe o durată de aproximativ 6 luni. Rezultatul tratamentelor (România și Turcia) fiind eliminarea în totalitate a tumorii primare (Rinofaringe) și stoparea pe o anumită perioadă a evoluției celulelor canceroase.

În urma investigațiilor efectuate în noiembrie 2019 am descoperit apariția mai multor metastaze osoase: pe zona de torace fiind afectate vertebrele: T4, T5, T6, T7, T8, T10, T11; pe zona lombară, vertebrele L1, L2, L3, L4; femurul piciorului drept, femurul piciorului stâng, bazinul osos, arcul costal anterior stâng CVII, sinus maxilar stâng, ambii umeri, humerusul bilateral (oasele mari ale mâinilor), sternul, clavicula; (în diferite faze de evoluție), 3 metastaze hepatice, metastaze ganglionare, recidivă la Rinofaringe și suscipiunea de metastaze pulmonare. 

          Ulterior am început un tratament la o clinică din Turcia cu imunoterapie. Un plan cu 4 ședințe inițiale, rezultatele au fost foarte bune, iar medicul a mai recomandat încă 4 ( tratamentul fiind finalizat în luna mai).  Din nefericire, în luna martie au început din nou durerile destul de mari, acestea au persistat chiar accentuând-se.

          Pe data de 7 iunie am reușit să ajung în Turcia. Am stat internată mai mult de o săptămână (transfuzii de sânge, tratamente pentru dureri și o nouă verificare). În urma investigației s-a constatat că situația nu este deloc bună și că este nevoie să încep urgent un tratament cu chimioterapie, la recomandarea medicului am făcut 4 ședințe. A urmat o nouă verificare zilele trecute, rezultatele fiind cu mult spre bine, mare parte din metastaze fiind reduse, unele eliminate. Medicul de această dată a recomandat încă 8 ședințe de tratament.   Efectuarea tratamentului oferă șanse destul de mari, în principal ținând cont de rezultate actuale care sunt destul de bune. Menționez că în prezent mă aflu în Turcia și voi urma în continuare tratamentul recomandat. Țin să vă mulțumesc anticipat celor ce veți citi aceste rânduri și veți încerca să mă susțineți, să vă doresc multă sănătate și tot binele din lume. Doamne ajută!‟, este mesajul postat de Geanina Iuliana Bratu pe un grup destinat strângerii de fonduri.

Bolnav în vreme de pandemie: Am trecut granița pe jos

Nu ne-am rezumat doar la mesajul postat pe Facebook. Ieri am stat de vorbă cu Geanina Bratu. Iată ce am aflat. „Dacă mă refer la mine, nu prea sunt bine. Nu mă simt bine din luna martie, iar cu situația prezentă îți este și teamă să mergi undeva. Am reușit să termin imunoterapia cu ajutorul unui medic, însă nu mai aveam niciun răspuns. Mă simțeam din ce în ce mai rău și aveam nevoie de transfuzii de sânge. Nereușind să rezolv cu medicii pe care îi știam, am apelat la cei din străinătate. Am reușit destul de greu să plec, era interzis accesul în Turcia, am primit acord de la Ministerul Sănătății de aici, mi-au făcut mai multe teste pentru virus și am venit până la graniță, am trecut pe jos și am fost preluată ulterior de cei din partea spitalului.  Hemoglobina era 6 și am înțeles că nu mai era mult timp rămas; mi-au băgat urgent sânge chiar dacă protocolul lor prevedea să nu mi se facă absolut nimic până la noi rezultate pentru virus, adică în două zile‟, povestește Geanina Ionelia Bratu.

Pentru a-i diminua durerile cumplite, medicii au încercat să-i administreze diverse substanțe puternice, spune Geanina, însă fata avea să îndure suferințe mai mari. „Următoarele zile am făcut scanare pe tot corpul (Pet-CT) și atunci am avut un șoc. Chiar și medicul a rămas fără cuvinte. Era mai rău decât în toamnă. Mi s-a zis că e nevoie rapid de chimioterapie. A fost un șoc care m-a afectat mai mult de o lună de zile. Acum sunt în proces de refacere psihică, metastazele au început să se retragă, unele chiar au dispărut‟, mai spune fata.

Calendaristic, tratamentul Geaninei se termină la începutul lunii octombrie, însă nu are voie să stea în Turcia mai mult de 3 luni, care se vor împlini pe 7 septembrie. „Încerc să revin în țară în acea perioadă, iar dacă situația nu e tocmai ok, am înțeles că pot rămâne, dar se plătește amendă la întoarcere.

Pentru cele opt ședințe de tratament, Geanina Ionelia Bratu are nevoie de aproximativ 20.000 de euro. O sumă enormă pentru fata de 22 ani care de patru ani se luptă cu nemiloasa boală. Din puținul fiecăruia putem să o ajutăm pe Geanina să treacă și de acest obstacol. Haideţi să-i oferim o șansă la viață donând în conturile:

Cont în lei deschis la BCR
Titular cont: BRATU GEANINA IONELIA
Cont IBAN: RO89RNCB0076152134770001

Cont în EURO deschis la Banca Transilvania
Titular cont: Bratu Ioana (mama)
Cont IBAN: RO58BTRLEURCRT0430532601

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here