ULTIMA ORĂ! Viceprimarul municipiului Focșani, Marius Iorga este infectat cu noul coronavirus

0
3516

Viceprimarul municipiului Focșani, Marius Iorga, a fost depistat ca fiind confirmat cu noul coronavirus. Marius Iorga acuză că acest lucru se datorează faptului că în Primăria Focșani a fost depistat un caz de infectare cu coronavirus, iar Direcția de Sănătate Publică Vrancea (DSP) nu a efectuat anchete epidemiologice în cazul funcționarului infectat de la Primăria Focșani.

“Am decis să fac testul COVID-19 deoarece nu aveam nici gust și nici miros. Testul l-am făcut la o clinică privată iar rezultatul a fost pozitiv. În acest moment sunt izolat de familie și colegi și pot spune că mă simt bine, nu am niciun fel de problemă și nu mă simt rău”, a declarat viceprimarul Marius Iorga.

De altfel, primarul municipiului Focșani Cristi Valentin Misăilă a solicitat conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea să dispună demararea, în regim de urgență, a unei anchete epidemiologice.

“Având în vedere faptul că un angajat al Primăriei Municipiului Focșani a fost confirmat pozitiv cu coronavirusul SARS-COV-2, fiind internat în acest moment la Spitalul Municipal Adjud, Primarul Cristi Valentin Misăilă solicită conducerii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea să dispună demararea, în regim de urgență, a unei anchete epidemiologice.
Totodata, Primarul Cristi Valentin Misăilă solicită testarea întregului personal al Primăriei Municipiului Focșani cu parte din kit-urile pentru testare COVID-19 puse la dispoziția DSP Vrancea gratuit, conform protocolului nr. 1739/14.04.2020, care prevede că acestea pot fi folosite pentru testarea cadrelor medico-sanitare, angajaților Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale, Poliției locale Focșani, funcționarilor publici care intră în contact direct cu cetățenii, precum și a personalului care asigură serviciile de utilitate publică din municipiu.

Primarul Municipiului Focșani atrage atenția conducerii DSP Vrancea că orice întârziere a demarării anchetei epidemiologice, cât și refuzul de testare a angajaților folosindu-se kit-urile predate prin procesul verbal nr. 39596/05.05.2020, poate atrage răspunderea contravențională sau penală a acesteia.

Pe de altă parte, pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus în cadrul Primăriei Municipiului Focșani, au fost dispuse următoarele măsuri: Persoanele care au fost contacți direcți ai angajatului confirmat pozitiv cu coronavirusul SARS-COV-2 se află în autoizolare, acasă, începând de joi, 23 iulie 2020; Joi, 23 iulie 2020, după orele de program, la Primăria Municipiului Focșani se va efectua o dezinfecție în TOATE birourile din instituție;
Accesul publicului în zonele de Relații cu Publicul va fi restricționat; Toate evenimentele cultural-artistice programate pentru următoarea perioadă se anulează sau se amână, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus la nivelul Județului Vrancea;

Primarul Municipiului Focșani face un apel public către toți cetățenii pentru a respecta cu strictețe măsurile de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus”, se arată în comunicatul semnat de primarul municipiului Focsani, Cristi Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here