Cazuri de îmbolnăviri cu Covid – 19 la Prefectură și SGA; nimeni n-a fost băgat cu forța în spital, ca Mîndrilă

0
3204

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Adrian Crețu și directorul SGA Vrancea, Dorina Vraciu sunt în izolare la domicilu după ce au fost confirmați pozitiv cu Covid 19. În izolare la domiciliu, așadar, nu în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani sau la spitalul suport Covid din Adjud. Managerul suspendat al Spitalului Județean Focșani, Constantin Mîndrilă, și cine știe câți alți oameni au fost internați cu forța și ținuți mult și bine internați deși nu prezentau simptome, dar nefiind membri PNL, cine să-i audă?

Interesant de amintit este și faptul că la jumătatea lunii aprilie, PSD îi cerea prefectului Berbece să-l demită pe Adrian Crețu, fost consilier județean PNL, după ce acesta a fost surprins fără mască în fața Prefecturii, stând de vorbă cu o persoană, la o distanță foarte mică (FOTO). „Deși există o hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență Vrancea în care purtarea măștii și distanța socială sunt măsuri obligatorii, Crețu nu respectă regulile minimale în caz de epidemie și riscă să îmbolnăvească toți funcționarii publici din Instituția Prefectului prin comportamentul său imatur. I-am cere demisia, dar ne așteptăm să nu aibă bunul simț și responsabilitatea necesare unui astfel de gest. Crețu este susținut și acoperit de prefectul Berbece pentru ca gunoiul de sub preș, de la nivelul Instituției Prefectului, să nu ajungă la urechile opiniei publice. Însă incompetența și dezastrul echipei Berbece&Crețu nu puteau fi ascunse la infinit!”, se arăta în comunicatul de presă al PSD Vrancea.

Acum, la Prefectură, conform informațiilor oficiale, mai este o angajată confirmată pozitiv cu Covid 19. Surse neoficiale spun însă că ar fi fost confirmat și al treilea caz de persoană cu Covid 19 în instituție. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Adrian Crețu, ne-a spus că în instituție au fost efectuate anchetele epidemiologice. Au fost testați contacții dar niciunul nu a fost depistat pozitiv. Interesant este cât de repede a răspuns DSP-ul cererilor de testare venite din partea Prefecturii, în condițiile în care din partea unor instituții care nu sunt conduse de liberali, vin informații conform cărora se așteaptă mult și bine chiar și ca angajații Direcției de Sănătate Publică să răspundă la telefon, de efectuat testele și dat rezultatele într-un interval rezonabil de timp nici nu se pune problema.

Având în vedere însă că atât stomatologul de la Soveja – Cătălin Bunghez, director executiv la DSP Vrancea și concubinul consilierului PNL Ana-Maria Dimitriu, cât și directorul adjunct, medicul Janina Lazăr, participă la marșurile electorale ale PNL, nu e chiar un mister.

În cazul Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea, au fost teste pozitive pentru directorul SGA Vrancea, Dorina Vraciu dar și pentru inginerul șef al instituției. Dorina Vraciu ne-a spus că au fost luate toate măsurile de precauție, a fost efectuată dezinfecție în instituție, a fost realizată anchetă epidemiologică, fără să fie confirmate alte cazuri. De asemenea, au fost și câteva restricții de acces în instituție. Așadar, o altă instituție condusă de liberali, o altă intervenție rapidă a DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here