Oprișan nu vrea carantină, Bunghez, concubinul PNL-istei Ana-Maria Dimitriu, și Codruța, ruda prefectului, fac gargară politicianistă

0
3832

S-o luăm în ordine cronologică și a importanței mesajului. Miercuri seară, presa centrală a prezentat un Protest Public al președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, adresat președintelui Klaus Iohannis, prin care îi solicită acestuia să discute cu premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru a schimba conducerea Direcției de Sănătate Publică Vrancea (DSP). De asemenea, Oprișan cere demiterea prefectului Gheorghiță Berbece. Iată ce spune Marian Oprișan:

„PROTEST PUBLIC

Adresat Președintelui României, domnul Klaus Werner Johannis

Excelența Voastră, Domnule Președinte,

În calitate de reprezentant legal al cetățenilor din Județul Vrancea, solicit intervenția dumneavoastră în regim de urgență pentru salvarea vieților cetățenilor din Județul Vrancea. Din păcate, județul Vrancea se află într-un top nefericit, ca urmare al numărului alarmant de persoane infectate COVID-19. Vrancea se află, ca număr de cazuri, cu mult peste județe cu populație mai numeroasă – Iași, Constanța, Mureș sau Cluj – și toate acestea ca urmare a gestionării COMPLET DEFECTUOASE a pandemiei de către reprezentantul Guvernului României în teritoriu.

Pentru că prietene, rude și afini ai unor potentați ai PNL Vrancea și-au dorit cu ardoare funcții de conducere, am ajuns în situația ca în primele săptămâni de la debutul pandemiei să fie schimbate conducerile Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani și Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, instituții aflate în linia întâi și care aveau cel mai mult nevoie de un management profesionist și experimentat.

Așa am ajuns ca, după patru luni de la debutul pandemiei, Vrancea să fie pe primele trei locuri ca număr de îmbolnăviri și să riște să fie declarată ZONĂ DE CARANTINĂ. Drepturile, și mai ales libertățile cetățenilor Județului Vrancea, riscă să fie, din nou, limitate ca urmare a neștiinței și lipsei de profesionalism a prefectului județului Vrancea, directorului DSP Vrancea și managerului Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani.

În urmă cu patru luni, prefectul județului a solicitat cu mare tam-tam conducere militară la Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani și asta, într-un moment în care județul Vrancea se afla la jumătatea clasamentului în ceea ce privește numărul de infectări. S-a dovedit, foarte repede, că interesul acestui demers a fost doar pentru a justifica schimbarea managerului cu o rudă a sa! Mai exact, cu nepoata sa, medic stomatolog într-o comună din județul Vrancea, persoană fără niciun fel de experiență managerială!

De asemeni, în aceeași perioadă, același prefect solicită ministrului sănătății și schimbarea conducerii Direcției de Sănătate Publică Vrancea. Și astfel, în plină pandemie, a mai fost numit un director tot fără nicio experiență managerială, stomatolog într-o comună de munte din județul Vrancea, al cărui singur atu a fost relația de concubinaj cu Ana Maria Dimitriu, cea care s-a afirmat prin sponsorizarea PNL Vrancea la alegerile europarlamentare din 2019 cu suma de 1,4 milioane lei, actualmente consilier al prim ministrului.

De altfel, trebuie să se știe că întreg corpul medical de la nivelul județului Vrancea este oripilat de incompetența și lipsa de experiență a celor puși să coordoneze și să conducă într-o asemenea perioadă atât la DSP cât și la cea mai mare unitate spitalicească din județ.

Sunt convins că focarul din Vrancea este cauzat de incompetența și inconștiența noii conduceri a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Sunt convins că gestionarea testărilor și a procedurilor specifice coronavirusului de către persoane fără nici cea mai mică vechime și experiență în domeniu (manichiuriste, activiste de partid din Organizația PNL Vrancea, prietene și afini) ne-a adus în situația în care ne aflăm.

Dincolo de cancan, realitatea este că anchetele epidemiologice care ar trebui să temporizeze și să limiteze transmiterea bolii se fac sporadic și extrem de neprofesionist. Dincolo de cancan, testările se fac de către angajați noi, fără experiență, ceea ce generează foarte multe teste incerte. Tocmai de aceea există inclusiv suspiciunea că DSP Vrancea controlează din ”condei” rezultatele testelor COVID-19 și că declară mai puține persoane infectate.

Întrebați orice companie sau instituție publică cu angajați sau rude infectate COVID-19 când și dacă DSP Vrancea a făcut anchete epidemiologice! Răspunsul este unul crunt! Veți afla că instituția le-a făcut tardiv sau deloc!

Astăzi, din nefericire, suntem pe locul 3 în România la mia de locuitori în ceea ce privește numărul de infectări și transmiterea comunitară.

Se fac analize în care se ia în calcul carantinarea județului Vrancea, dar cei responsabili nu mai solicită nici un fel de măsuri, ca și cum totul ar fi bine!

Ce trebuie să mai știți este faptul că, în aprilie a.c., am achiziționat pentru Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani un aparat de testare PCR cu 2.000 kit-uri al cărui rol era, în primul rând, testarea periodică a personalului medical și a pacienților. Șocant este că după trei luni de zile de la achiziție, Prefectul Județului nu ia nici o măsură față de noul manager care refuză punerea în funcțiune a acestui aparat. Presupun că relația de rudenie dintre aceștia – suficientă pentru numire – nu îi permite să ia măsuri!

Tocmai de aceea, nu mă adresez Ministerului Sănătății, pe care îl consider complice la nenorocirile care se întâmplă în acest moment în Județul Vrancea, ci mă adresez dumneavoastră, în calitate de Președinte al tuturor românilor, dar și în calitatede șef al CSAT!

Nu vreau ca Vrancea să fie CARANTINATĂ!

Nu vreau ca cetățenii din Vrancea să se îmbolnăvească pe capete pentru că nu sunt efectuate teste și nu se fac anchete epidemiologice care să ducă la izolarea celor infectați!

Nu vreau să moară nici un vrâncean pentru că nimeni nu a avut curajul să vorbească despre interesele electorale și politice ale unui grup de interese constituit în jurul PNL Vrancea!

Pentru toate acestea, solicit în mod public Excelenței Voastre analizarea cu seriozitate și responsabilitate a situației reale de sănătate din Județul Vrancea și luarea unor măsuri urgente menite să stabilizeze situația. Consider că acest lucru se poate face DOAR cu o echipă de epidemiologi specialiști, detașați din centre universitare care, în primul rând, să realizeze anchete epidemiologice serioase, să pună în funcțiune aparatul de testare PCR de la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani și să se asigure că testele sunt realizate corect și în număr suficient.

Nu în ultimul rând, analiza dumneavoastră ar trebui să ia în calcul și numirea la conducerea DSP Vrancea a unei echipe cu știință de carte și responsabilă și, nu în ultimul rând, demiterea Prefectului Județului Vrancea.

Vă reiterez că sunt siderat să constat că Prefectul și șeful DSP sunt într-un dezacord total cu declarațiile publice ale domniei voastre și asta reiese din totala relaxare și nonșalanță cu care cei doi tratează pandemia COVID-19 din Vrancea, ducându-mă la bănuiala că ei nici nu cred în existența coronavirusului”.

Joi, după ce presa centrală și locală a continuat să transmită mesajul președintelui Marian Oprișan, cei doi stomatologi, unul de la Păunești – Elena Codruța Neagu, manager interimar la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon”, rudă a prefectului, și celălalt de la Soveja – Cătălin Bunghez, director executiv la DSP Vrancea, concubinul consilierului PNL Ana-Maria Dimitriu, au transmis un comunicat de presă în care, atenție, se laudă că sunt zero cazuri de infectări cu Covid în DSP și două cazuri în Spitalul Județean.

Legătura dintre ce a transmis Oprișan și ce scriu ei este, probabil, prezentă doar în mințile celor doi stomatologi. Șeful administrației județene vorbește despre cele 1449 de cazuri confirmate joi la nivel de județ, iar concubinul și ruda vorbesc despre ceea ce se întâmplă în curțile lor. Deschideți gura, băgați lampa și faceți lumină, că e dezastru!

Cât despre „focarul” lăsat de managerul suspendat Constantin Mândrilă la Spitalul Județean… Am scris de atâtea ori că nu erau nici 10 cazuri când l-ați mazilit, încât deja vă afundați în penibil cu afirmațiile voastre.

Care e argumentul concubinului și al rudei pentru creșterea, admisă așadar, a numărului de cazuri? „În România, cât și în alte state din întreaga lume, a crescut numărul de infectări în rândul populației, după relaxarea măsurilor impuse de autorități. Inevitabil, s-a ajuns la o transmitere intracomunitară a virusului, acest lucru fiind valabil pentru toate județele din România, nu doar pentru Vrancea”.

Păi să vedem concret, pe cifre, nu? Raportate la nivel de Ministerul Afacerilor Interne, desigur. Luăm ultima săptămână, să nu ne lungim. Comparăm Vrancea, județ la curbura Carpaților, cu aproximativ 340 de mii de locuitori și Satu Mare, județ de graniță – și cu Ucraina și cu Ungaria -, cu aproximatriv 330 de mii de locuitori.

Așadar:

Vineri, 17 iulie: Vrancea – 1330 cazuri confirmate, Satu Mare – 82

Sâmbătă, 18 iulie: Vrancea – 1343 cazuri confirmate (creștere de 13 cazuri), Satu Mare – 83 (creștere 1 caz)

Duminică, 19 iulie: Vrancea – 1362 cazuri confirmate (creștere de 19 cazuri), Satu Mare – 84 (creștere 1 caz)

Luni, 20 iulie: Vrancea – 1378 cazuri confirmate (creștere de 16 cazuri), Satu Mare – 84 (creștere 0)

Marți, 21 iulie: Vrancea – 1400 cazuri confirmate (creștere de 22 cazuri), Satu Mare – 85 (creștere 1 caz)

Miercuri, 22 iulie: Vrancea – 1434 cazuri confirmate (creștere de 34 cazuri) plus 20 de cazuri confirmate pozitiv la retestare, Satu Mare – 86 (creștere 1 caz), fără cazuri pozitive la retestare

Joi, 23 iulie: Vrancea – 1449 cazuri confirmate (creștere de 15 cazuri) plus 5 cazuri confirmate pozitiv la retestare, Satu Mare – 86 (creștere 0), fără cazuri pozitive la retestare.

Dacă o fotografie face cât o mie de cuvinte, atunci cifrele astea fac cât toată scurta și temporara voastră carieră ca manageri. Nu mai încercați să dați vina pe Oprișan în orice situație, asumați-vă responsabilitatea pentru dezastru! Au murit deja 79 de vrânceni! Lăsați marșurile cu echipa de campanie a PNL, domnule doctor stomatolog Bunghez, lăsați „frontul comun” în arena politică, doamna doctor stomatolog Neagu. Știm că ați fost numiți politic în funcții, dar înainte să moară și mai mulți oameni, faceți-vă datoria, lăsați politica!

Și încă ceva, domnule Bunghez! Când vă îngrămădeați și dvs și doamna doctor Janina Lazăr, adjunctul de la DSP, cu zecile, în pozele de campanie ale PNL, era în regulă, iar doi oameni pe scările Consiliului Județean, în aer liber, surprinși fără mască, e o mare problemă?! Vă puteți uita în oglindă fără să vă rușinați, domnule doctor stomatolog?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here