GALERIE FOTO: Două sisteme de ventilație, donate de Crucea Roșie spitalului din Adjud

0
548

Filiala de Cruce Roșie Vrancea a donat Spitalului Municipal Adjud- spital suport COVID, două sisteme de ventilație AEONMED WGZ, în valoare de cca.180 000 lei. Este vorba despre echipamente medicale de înaltă performanță. „Având în vedere că numărul de cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-COV 2 este în creștere, aceste sisteme sunt imperios necesare într-un spital suport pentru pacienții infectațti cu COVID 19, mai ales că această unitate sanitară nu avea la dispoziție decât un sistem de respirație asistată, depășit moral și fizic, după cum a declarat medicul ATI, dna dr. Potorac Cosmina”, se arată într-un comunicat de presă al filialei de Cruce Roșie Vrancea.

Crucea Roșie Română a asigurat timp de două ore, prin personal de specialitate, trainingul echipei medicale din cadrul ATI al Spitalului Municipal Adjud, care va folosi aceste sisteme de ventilație, finalizându-se cu punerea în funcțiune și modul de utilizare a acestor echipamente de mare performanță.

Mulțumirile noastre se îndreaptă către sponsori, către boardul S.N.C.R.R., care au făcut posibilă această donație și au înțeles cât de vitală este dotarea secției ATI , din Spital Municipal Adjud – suport COVID, cu aceste sisteme de ventilație care asigură suportul respirator al pacienților”, a declarat declară Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.

Managerul Spitalului Municipal Adjud, Monica Bercea, le-a mulțumit reprezentanților Crucii Roșii: „Vă mulțumim noi, cei care din luna martie 2020, în Spitalul Municipal Adjud – spital suport Covid, am tratat pacienți suspecți și pozitivi, infectați cu virusul SARS-COV-2, mulțumim voluntarilor Filialei de Cruce Roșie Vrancea, coordonată de doamnă director Davidean.

Pentru tot ce am primit, produse, materiale și mai ales echipamente medicale de înaltă performanță și înaltă valoare – sisteme de ventilare a pacienților, vă mulțumim și vă asigurăm că vom face în continuare tot ce ne stă în putință pentru a asigura tratament și îngrijire tuturor pacienților pe care îi avem. În această perioadă mottoul nostru a fost: FAC BINE CU CE AM!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here