Drum de acces din DN 23 Focșani-Brăila în zona serelor de la Mândrești, către Stația de epurare a Municipiului Focșani

0
1859

Primăria Focșani a realizat documentația pentru un drum de acces din DN 23 Focșani-Brăila în zona serelor de la Mândrești, către Stația de epurare a Municipiului Focșani. PUZ-ul pentru această investiție a fost prezentat, ieri, în ședinta Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajare a Teritoriului Municipiului Focșani (CTUAT). Reprezentanții Primăriei Focșani arată că, pentru această documentație, nu a fost necesar, conform legislației actuale, un vot de oportunitate, deoarece este vorba despre un PUZ inițiat de administrația locală din municipiu. La finalul prezentării, limitele propuse ale zonei studiate au fost aprobate de CTUAT.

Tot în cadrul ședinței de ieri a fost dat un vot negativ pentru construcția a două blocuri P+2E pe strada Rovine, într-o zonă de case. „În urma analizării documentației, Comisia a dat un vot negativ, motivat de faptul că aici cele mai multe imobile sunt case cu cel mult un etaj, iar cele două blocuri ar afecta zona, atât vizual cât și din punct de vedere al traficului rutier. În schimb, PUZ –ul pentru o stație mixtă de distribuție carburanți, montare skid GPL și construire magazin desfacere cu bar pe Calea Munteniei a primit aviz favorabil din partea Comisiei. Cele 2 documentații pentru aviz final PUZ, care sunt pentru același teren, au fost avizate pozitiv, condiția impusă de Arhitectul-șef al Municipiului Focșani fiind ca să se asigure un acces adecvat pentru proprietatea în cauză”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focșani. De asemenea, a fost dat aviz favorabil pentru obținerea dreptului de concesiune în vederea amenajării de parcare și construire sală de mese și agrement pentru copii în cartierul Sud, pe B-dul București nr. 9B precum și pentru construirea unei magazii metalice pentru depozitarea produselor finite pe B-dul București nr. 79. Totodată, a fost respinsă documentația depustă pentru închiderea unui balcon dintr-un imobil de pe str. Contemporanului, deoarece membrii CTUAT au considerat că un vot pozitiv ar strica armonia estetică a clădirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here