Xiaomi Mi Mix 3 5G va primi update MIUI 12 abia în octombrie

0
249

Când Xiaomi a anunțat Mi Mix 3 5G la MWC 2019, telefonul a venit preinstalat cu Android 9.0 Pie pe bază de MIUI 10. De atunci, compania a împins o actualizare majoră pentru Android, cel puțin la unele modele și și-a actualizat ROM-ul personalizat. Telefonul 5G a ratat ambele actualizări și asta a îndemnat recent un fan să publice o petiție pe Change.org pentru a-l determina pe gigantul chinez să actualizeze software-ul pentru versiunea 5G a telefonului Xiaomi Mi Mix 3.

Veștile nu au întârziat să apară, deși nu sunt chiar cele mai grozave: Xiaomi a confirmat că fereastra de update pentru acest smartphone ar fi în luna octombrie. Dacă totuși credeți că este o veste bună, restul detaliilor nu reprezintă un motiv de bucurie. Un purtător de cuvânt al Xiaomi a dezvăluit mai mult în timp ce a răspuns întrebării unui fan. Purtătorul de cuvânt al Xiaomi a sugerat că dispozitivul va rula în continuare Android 9 chiar și cu actualizarea MIUI 12. Astfel, este puțin probabil ca Mix 3 5G să primească Android 10.

Așadar, decizia de a împinge MIUI 12 către telefonul 5G poate fi ca urmare a presiunii utilizatorilor care s-au agitat suficient de mult pentru această actualizare. Telefonul trebuia să primească actualizarea MIUI 11, însă acum poate sări peste aceasta în întregime. Dar probabil că Xiaomi nu va oferi niciodată Android 10 pentru Mi Mix 3 5G. Motivul?. Compania a dezvăluit că doar câteva unități au fost vândute și, astfel, suportul software a fost oprit.

Xiaomi Mi Mix 3 este un smartphone performant, autonomie bună a bateriei și o caracteristică aproape unică, în forma designului glisant, care îl diferențiază de multe dintre celelalte smartphone-uri high-end.

Dacă te uiți la ceea ce au de oferit competitorii prin modele precum Honor View 20 și OnePlus 6T ai senzația că Xiaomi Mi Mix 3 le fură din strălucire, deoarece oferă mai specificații pe alocuri mai bune și un feature special. Iar acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că cele trei modele au prețuri asemănătoare. Dacă sunteți în căutarea a ceva mai diferit, fără un breton sau o perforație în ecran, cu siguranță ar trebui să luați în considerare glisantul Xiaomi Mi Mix 3.

Xiaomi Mi Mix 3 se alătură unui set de flagship-uri la prețuri accesibile, precum Xiaomi MI 9T Pro, destinate celor care doresc un ecran mare și un procesor de înaltă performanț, fără prețul uriaș care însoțește modele din aceeași generație, precum iPhone XS Max și Samsung Galaxy Note 9.

Va trebui să fiți dispus să faceți câteva compromisuri – aparatul foto nu se ridică la înălțimea celor două modele antemenționate, iar interfața nu este cea mai simplă (sperăm ca MIUI 12 să rezolve această situație), dar acestea sunt departe de a fi defecte majore și pot fi trecute cu ușurință cu vederea atunci când alegeți un telefon în funcție de preț.

Dacă sunteți în căutarea unui smartphone puternic, care oferă ceva puțin diferit față de alte modele, Xiaomi Mi Mix 3 este cu siguranță demn de luat în considerare.

Cu toate astea, există și alte variante pe care merită să le încerci. Unul dintre cele mai recomandate telefoane din piață este OnePlus 6T. Deși a adunat câțiva ani de carieră, OnePlus 6T este în continuare o soluție pentru cei în căutarea unui smartphone accesibil și performant. Acesta este un pic mai sprinten decât Xiaomi Mi Mix 3, are o interfață un pic mai rafinată, iar camerele foto te vor satisface mai mult.

O altă variantă de luat în calcul este Honor View 20, un telefon ce îmbrățișează design-ul camerei frontale care perforează ecranul. Nu în ultimul rând, dacă vă doriți un smartphone cu un nume consacrat, vă puteți uita câteva generații în urmă la modelele Samsung. Dintre acestea, Samsung Galaxy S9 vă va oferi experiența de top pe care o căutați.

Revenind la Xiaomi Mi Mix 3, credeți că un update la MIUI 12 are puterea de a convinge și mai mulți cumpărători să îl aleagă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here