Peste 2.300 de vrânceni și-au înscris copiii în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021

0
210

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea au remis un comunicat de presă prin care anunță că, în urma încheierii primei etape de înscriere a elevilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021, au fost admise 2.322 de cereri. „Astfel, potrivit datelor înregistrate în sistem, au fost completate și depuse, la nivel județean, în perioada 4 martie – 7 iulie 2020, 2.322 cereri, fiind admise 2.322 cereri. Dintre cele 2.322 cereri completate și depuse, 2.073 de cereri vizează copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, iar 249 cereri, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020, inclusiv‟, se arată în comunicatul ISJ Vrancea.

În această primă etapă, repartizarea copiilor s-a realizat pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse, inclusiv prin aplicația informatică, de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali și în baza deciziilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripții școlare, mai spun inspectorii ISJ Vrancea.

A doua etapă de înscriere în învățământul primar este programată în perioada 21-31 iulie și „va fi asigurată înscrierea, pe locurile libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de inspectoratul școlar județean. În perioada 1 – 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către ISJ Vrancea, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. De asemenea, ISJ Vrancea va soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului. În situația transmiterii documentelor pe e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi solicitate și în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor. Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții au sau nu au domiciliul în circumscripția respectivă‟, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here