În Vrancea, 6 candidați s-au retras de la examenul de Definitivat, 4 au absentat

0
442
Mandatory Credit: Photo by ATTILA BALAZS/EPA-EFE/Shutterstock (10634780b) A students wearing a face mask sits for the written part of the secondary school final exam in the Ady Endre Grammar School in Debrecen, Hungary, 05 May 2020. In order to prevent the spread of the coronavirus, face masks must be worn by everyone in the school and no more than ten students can sit in one classroom. The buildings had been sanitized and the windows remained open during the exam. Secondary school final exam in Hungary, Debrecen - 05 May 2020

Informare privind proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020

Miercuri, 22 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020. În județul Vrancea, centrul de examen a fost organizat la Școala Gimnazială „Oana Diana Renea” Focșani.

Dintre cei 105 candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 101 candidați. Nu s-au înregistrat tentative de fraudă. 4 candidați au absentat. Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 6 candidați au decis să se retragă din motive personale, în intervalul orar 11:00 – 13:00.

În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 95 de teze, la 21 de discipline. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează în centrul de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate miercuri, 22 iulie, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 16.00.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

PREȘEDINTELE COMISIEI JUDEȚENE,

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL ADJUNCT, prof. Gabriela Daniela MARCHITAN

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here