Amenzi și permise reținute; polițiștii recomandă cetățenilor să evite călătoriile

0
1250

Acțiuni pe linie rutieră

În perioada 18 – 19 iulie a.c., în intervalul orar 06.00-10.00, respectiv 19.00 – 24.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Adjud – Compartimentul Rutier și cei ai Secției 4 Poliției Rurală Adjud au acționat pe raza localităților Homocea, Ploscuțeni, Pufești și pe raza municipiului Adjud, pentru verificarea în domeniul transporturilor de mărfuri și persoane, în ceea ce privește respectarea normelor legale, atât de către conducătorii auto, cât și de către operatorii de transport.

Totodată, cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii adjudeni au verificat respectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Acțiunile au avut drept scop monitorizarea respectării normelor de sănătate publică pe timp de pandemie, dar și depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor stupefiante.

Atât transportatorii, cât și călătorii au fost informați de către polițiști cu privire la importanța respectării măsurilor de protecție în spațiile publice închise, pentru prevenirea răspândirii virusul SARS-CoV2. Astfel, pe parcursul acțiunii polițiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației pentru care au întocmit dosare penale. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat și 5 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 4000 lei, fiind reținute 3 permise de conducere pentru conducere sub influența alcoolului.

Recomandăm cetățenilor să evite călătoriile, dacă nu sunt necesare, iar în cazul necesităților stringente să se deplaseze cu respectarea normelor de sănătate publică. Împreună putem depăși această perioadă, prin implicare și responsabilizare!

BULETIN DE PRESĂ IPJ Vrancea, 21 iulie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here