Fotbal – Victoria Gugești, la barajul pentru Liga a III-a și în Cupa României, pentru Vrancea!

0
240
  • Hotărârea în acest sens a fost luată de AJF Vrancea vineri, 17 iulie

Biroul Executiv al AJF Vrancea a luat o hotărâre ce aplică principiul meritului sportiv cu posibilitatea – asumată – de a respecta rigorile impuse de Protocolul medical pentru competițiile de fotbal amator, sezonul 2019-2020! Comunicatul Biroului Executiv al AJF a a anunțat că ”reprezentanta judetului Vrancea la barajul de promovare in Liga a 3-a, ediția 2020/2021 va fi echipa CSL Victoria Gugești”. Și că ”CSL Victoria Gugești va reprezenta județul la faza națională” a Cupei României. Și explică și împrejurările în care a fost luată această hotărâre: ”Din cele opt echipe calificate în play-off-ul Superligii Vrancei, șapte au anunțat că nu pot respecta condițiile stabilite în ordinul comun al Ministerul Tineretului și Sportului – Ministerul Sănătății, respectiv CSL Sportul Ciorăști, CS Panciu, ACS Homocea, Voința Sl.Ciorăti, Național Golești, Unirea Țifești și CSC Dumbrăveni. Doar CSL Victoria Gugești a anunțat că poate respecta condițiile impuse de protocolul medical”. Pentru fotbalul vrâncean apare oportunitatea de a avea două reprezentante în Liga a III-a, după foarte mulți ani în care a fost într-o ipostază, chiar, mai spectaculoasă: în sezonul 1986-1987, în una dintre seriile Diviziei C jucau patru formații vrâncene – Foresta Gugești, Luceafărul Adjud, Constructorul Focșani și Energia Mărășești. Iar în urmă cu zece ani, CSM Focșani și CS Panciu erau colege de serie în Liga a III-a. În vara anului în care Covid 19 a lovit, în mod devastator, sportul, spre meritul său – pentru că și-a câștigat dreptul prin prestațiile din Liga Vrancei – al primarului Vasile Vatră și al colegilor din conducerea comunei – pentru că-i asigură susținerea materială și financiară – echipa Gugeștiului se poate alătura CSM Focșani 2007 în Liga a III-a după posibila promovare a barajului.

Baraj în trei cu reprezentantele județelor Brăila și Galați

Vrancea și-a desemnat reprezentanta la barajul de promovare: CSL Victoria Gugești. Brăila va fi reprezentată de ACS Victoria Traian sau Sportul Chiscani care ar urma să se întâlnească în dublă manșă la 22 și 25 iulie. Înainte de asta, ambele formații, așa cum scrie Obiectiv – Vocea Brăilei, trebuie să depună la AJF Brăila rezultatele testelor Covid.

Galațiul are o situație aproape la fel, acolo câștigătoarea campionatului urmând să fie desemnată între Avântul Valea Mărului și Zimbrul Slobozia Conachi, jocurile fiind programate pentru 24 și 26 iulie. Cum Avântul are un punct în plus în clasament, îi va fi suficientă o victorie în primul meci pentru a deveni campioană și a reprezenta județul Galați la baraj.

Meciurile barajului urmeză să aibă loc pe teren neutru, astfel: 1 august, Vrancea – Galați; 5 august, Vrancea – Brăila; 9 august, Galați – Brăila. Va merge în Liga a III-a echipa clasată pe primul loc. Jocurile vor avea loc pe teren neutru – probabil la Buzău.

Victoria Gugești urmeză să-și definitiveze lotul cu care se va prezenta la baraj. Oricum, antrenorul Octavian Bucătaru are la dispoziție jucători valoroși, mulți foști fotbaliști ai CSM Focșani 2007, care au evoluat în Liga a III-a, sau juniori talentați, cu certe calități, proveniți de la Liceul cu Program Sportiv Focșani ori din pepiniera Gugeștiului. Și din care poate alcătui o formație competitivă care să se bată pentru a câștiga barajul! Timpul pentru readaptarea echipei la condiții de competiție este scurt, dar experiența jucătorilor cu vechime mai mare în fotbal și dorința celor foarte tineri de a arăta că au calități îi oferă lui Octavian Bucătaru ingredientele din care, cu priceperea sa va alcătui o echipă a Gugeștiului care să joace din toamnă în Liga a III-a.

În Vrancea, campionatele și Cupa României, înghețate

Campionatul Superligii Vrancei și cel al Ligii a V-a, ca și Cupa României – etapa județeană, rămân așa cum le-a prins pandemia. Cum spune Comunicatul Biroului Executiv al AJF, rămân ”înghețate”. Nu va fi acordat titlul de campioană și nu va fi acordat titlul de câștigătoare a Cupei României. Hotărârea are la bază, așa cum precizează Comunicatul, Imposibilitatea programării etapelor din Play – Off /Play – Out până la 27 iulie, data limită impusă de FRF; Posibilitatea foarte redusă de respectare a condițiilor stabilite în ordinul comun al Ministerul Tineretului și Sportului – Ministerul Sănătății de Asociațiile Sportive/Cluburile participante în Play – Off – ul Superligii și în Liga a cincea. În ceea ce priveste Cupa României – etapa județeană, ediția 2020, aceasta nu se va mai finaliza din cauza faptului că din cele patru echipe din semifinalele Cupei Romaniei, doar una poate respecta măsurile impuse de care autoritățile competente ale statului. În aceste condiții, CSL Victoria Gugești va reprezenta județul la faza națională”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here