FRF a aprobat un Protocol medical pentru competițiile de fotbal amator, sezonul 2019-2020!

0
170

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat, în ședința din 14 iulie, un set de măsuri care se referă și la ”măsurile ce trebuie respectate pe durata desfășurării competițiilor de fotbal amator aferente sezonului 2019/2020”, categorie competițională nefinalizată în Vrancea. Și în care va inclusă și viitoarea reprezentantă a Vrancei la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Măsurile sunt cuprinse în protocolul elaborat de Comisia Medicală a Federației Române de Fotbal care prevede că Reluarea competiției în cazul sporturilor de echipă practicate în aer liber se poate face numai după ce sportivii trec prin perioada de antrenament necesară pentru acomodarea sportivilor la regimul de efort și pentru prevenirea accidentărilor grave în timpul competiției. La reluarea competiției trebuie avute în vedere și următoarele aspecte: situația epidemică generală din țară; îndeplinirea de către toate cluburile care doresc să participle la competiție a condițiilor de cantonament stabilite…”

Prin derogare,” structurile sportive pot desfășura activitatea de pregătire sportivă și pot participa la competiții fără a fi necesară continuarea măsurii de cantonament închis, pe baza asumării răspunderii, în condițiile legii, în cazul apariției unei infectări cuvirusul SARS-CoV-2 în rândul propriilor sportivi și staff tehnic”.

Protocolul prezintă și un calendar al testărilor pentru toți jucătorii și celălalt personal implicat în activitatea echipelor ce participă la competiții, inclusiv la barajul pentru Liga a III-a și faza județeană a Cupei României.

Importante sunt și precizările legate de persoanalul implicat în organizarea și desfășurara jocului și a cărui prezență la meci este necesară și, în consecință, permisă.

În Zona 1, incinta stadionului: jucători titulari – 22; jucători de rezervă – 14; staff pe raportul de joc-8; arbitri – 4; asistență medicală – 5; brancardieri – 2; oameni de mingi – 4; stewarzi – 3; fotoreporteri – 1; personal curățenie – 1. Total – 64 persoane

În Zona 2, a tribunelor stadionului: stewarzi/jandarmi/poliție – 3; serviciul medical – 1; ofițeri doping – 1; personal TV – 3; reprezentanți FRF/AJF – 2; delegație oaspeți – 2; delegație gazde- 4; masa presei – 3; videoanalist/cameraman – 1; delegate de joc – 1; observator arbitri – 1; ISU – 1; personal întreținere nocturnă – 1. Total – 24 persoane.

Altfel spus, jocurile de fotbal care vor mai avea loc – dacă vor mai avea loc – pentru finazarea Campionatului județean și a fazei județene a Cupei României vor fi fără spectatori și cu respectarea strictă a unor reguli stabilite prin Protocol medical!

Sursa foto: Facebook Victoria Gugești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here