VIDEO: Grindă, ministrul cu cele mai multe avize negative, nu se lasă plecat din funcție

0
936

Deputaţii PSD de Vrancea Nicuşor Halici, Angel Tîlvăr, Tudorița Boboc şi Dragoş Bârlădeanu, precum și senatorul Cristian Dumitrescu au remis ieri o declarație de presă în care cer ca „Iohannis şi Orban să ceară scuze românilor pentru că au trimis în Guvern pe cel mai incompetent ministru din istoria politică a României !!!”

„După ce a încercat să fenteze, ca un laş, cât mai mult timp posibil, moţiunea simplă depusă împotriva sa şi dezbătută într-un final în sesiune extraordinară în Camera Deputaţilor, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ștefan Ion, a făcut plenar dovada impotenţei intelectuale şi incapacităţii de a-şi asuma responsabilităţile enorme pe care le presupune conducerea unui minister.

Pornind de la convingerea că Ion Ștefan, poreclit de o ţară întreaga „Grindă”, nu a auzit de Napoleon Bonaparte, care spunea că : “Prostul are un mare avantaj faţă de omul deştept: este întotdeauna mulţumit de el însuşi!”, am avut ocazia, sau neşansa, de a urmări în cadrul dezbaterilor din Camera Deputatilor un stand-up comedy cu un individ arogant, infatuat şi eminamente…neputincios, din toate punctele de vedere, care, cu un tupeu greu de egalat, făcând referire la mandatul său de ministru, ne spunea că nu i se poate aduce nicio critică şi că totul este doar o calomnie!

Domnule preşedinte al României, Klaus Iohannis, şi domnule prim-ministru Ludovic Orban, este o calomnie faptul că ministrul propus şi susţinut de domniile voastre într-o Românie pe care o doriţi educată, nu reuşeşte să se exprime corect gramatical şi mutilează zilnic limba română, nefiind capabil nici măcar să citească?

Domnule profesor Iohannis, vă face cinste, ca român, să fiţi reprezentat de un personaj care nu este capabil nici măcar să vorbească în limba română coerent? Vă provocăm să ne spuneţi ce notă i-aţi fi dat la clasă!

Și, oare, este o calomnie că, deşi a primit aviz negativ în Parlamentul României de două ori, Ștefan Ion ocupă în continuare postul de ministru în Guvernul României? Este calomnie că a săvârşit fals în acte publice declarând o situaţie neadevărată privind imobilul aflat în proprietate şi pentru care nu are nici la ora actuală acte în regulă?

Este calomnie că l-a minţit în plenul şedinţelor de Guvern pe prim-ministru cu referire la cheltuirea banului public? Și este tot calomnie că a destructurat, în favoarea camarilei politice, cel mai important minister al ţării, începând cu structurile de integritate şi transparenţă şi finalizând cu direcţiile responsabile de derularea programelor de dezvoltare, asta în timp ce îşi angaja rudele, finii şi prietenele în funcţii publice în minister şi în judeţul de baştină fără niciun concurs?

Sau trebuie să înţelegem că mesajul pe care îl transmiteţi tinerilor şi românilor, în general, este că poţi să conduci de la cel mai înalt nivel, cel al Guvernului României, indiferent de coeficientul de inteligenţă, de pregătirea academică şi de orice urmă de habar şi cu o totală indiferenţă faţă de instituţiile fundamentale ale statului român?

Ei bine, trebuie să vă trasmitem că vrâncenilor, acei oameni cu mâini, picioare, CNP-uri şi care “încă” se trezesc “vii” dimineaţa, le este extrem de ruşine cu un astfel de personaj iar nouă, parlamentarilor, ne este şi mai jenă să recunoaştem că Ștefan Ion este coleg cu noi şi că face legi după care profesorii, medicii, inginerii etc, trebuie să trăiască!

Din păcate, în afară de fudulia pozelor făcute din toate poziţiile cu investiţii de care nici măcar nu a auzit până acum 5 luni, darămite să ştie cum trebuie să le realizeze, nu puteam asocia nimic bun cu “grinda” din ochiul PNL-ului.

Este imposibil să nu fi observant niciunul dintre domniile voastre lipsa de înţelegere elementară a lui Ștefan Ion a ceea ce înseamnă poziţia de ministru, dovadă fiind inclusiv afirmaţia făcută în forul legislativ al ţării că, aprobând sumele pe care era obligat să le plătească pentru investiţiile publice aflate deja în diverse faze de derulare, “a evitat dezangajarea fondurilor contractate cu organismele finanţatoare”!

Aceste afirmaţii dau măsura grandomaniei binecunoscute care îl caracterizează, apreciind cu mintea pe care o are că în pixul lui stă discreționar decizia şi că poate semna numai ce îi convine din perspectivă politică şi personală! Cu o seninătate care poate veni numai din sărăcia duhului, ministrul dumneavoastră a afirmat că a făcut în câteva luni de mandat ”ceea ce alţii nu au fost în stare ani la rând”, făcând referire probabil la obiectivele de investiţii pe care le-a preluat de la Guvernul PSD „la cheie” (aşa cum este cazul Cazinoului Constanţa, stadioanelor din Bucureşti, drumurilor printre care se află şi Soveja- Lepşa din judeţul Vrancea etc.)!

Poate ar fi bine să îl consiliaţi pe ministrul dumneavoastră, ca să ştie şi el că o investiţie publică presupune demersuri administrative care, conform legii, nu pot fi eludate, și care, de la identificarea sursei de finanţare, elaborarea documentaţiilor, derularea procedurilor de achiziţie şi până la momentul executării efective a lucrărilor s.a.m.d., poate dura ani de zile. Poate este momentul să se detaşeze de poziţia de finanţator privat, din care nu este întrebat de unde ia banii şi cum îi plimba dintr-un cont în altul. De altfel, a fost siderant să vedem că, după câteva luni bune de mandat, ministrul dumneavoastră, domnule preşedinte Iohannis, a rămas complet străin de rigorile impuse în cheltuirea banului public!

Domnilor, deşi, cum spunea un clasic “prostia nu e un handicap în politică” credem că a venit totuşi vremea ca pupilul dumneavoastră, Ștefan Ion zis „Grindă”, să se întoarcă la discursul demagogic cu care îşi îmbracă campania electorală, singurul lucru la care am observat că se pricepe! Pe înţelesul ministrului Grindă, a venit vremea să se ruşineze şi să plece!”, arată parlamentarii vrânceni.

Și grupul consilierilor PSD și ALDE cere demisia lui Grindă

Grupul consilierilor PSD și ALDE din Consiliul Județean Vrancea a remis presei un comunicat în care arată că ultimul om care ar fi avut dreptul să vorbească în numele binelui României și al judeţului Vrancea este Ion Ștefan! Aceștia au reamintit că ministrul și-a început activitatea cu aviz negativ din partea comisiilor reunite pentru administrația publică ale Parlamentului, activitate care a continuat doar cu bâlbe, minciuni și merite însușite de la guvernul anterior. „Acest om cu mintea mică și îngustă, în ședință de Guvern, a avut tupeul să dezinformeze și să îl mintă pe prim-ministrul României că are nevoie de 2,5 milioane euro din bugetul de rezervă al statului pentru un spital din Satu Mare, când în realitate voia să cumpere o clădire de la un om de afaceri și să mute Biblioteca Județeană din Satu Mare. Și asta în condițiile în care, în Vrancea, pune frână construirii unui centru de oncologie pentru pacienții bolnavi de cancer. Nouă, consilierilor județeni, ne este rușine că suntem reprezentați de un agramat incapabil să susțină un discurs în Parlament, care se schimonosește să citească și să redea ceea ce i-au pregătit unii și alții, dar care sunt plătiți să îl lase să le fie șef. Este scandalos cum un om atât de slab intelectual și incapabil să pronunțe acronimul ( peniedele, pienieledele, penedile.. ) vine să ne dea lecții despre cum ar trebui să se întâmple lucrurile într-o țară, într-un județ, într-o instituție“, se arată în comunicat.

Consilierii PSD și ALDE mai susțin că Ion Ștefan zis Grindă a intenționat să dea afară angajații Ministerului Dezvoltării cu vechime și experiență și să declare public că îi va evalua, în timp ce nivelul lui de pregătire este mult sub cel mediu. „Fără efort se poate observa că acest ins și-a cumpărat pur și simplu funcția pe care o deține și își bate joc de România și de vrânceni în cel mai grosolan mod posibil! Este rușinos cum un ministru a ajuns să fie cunoscut în toată țara după porecla lui – Grindă și în orice ieșire publică să nu facă decât să ne dovedească cum arată incultura, incompetența și ignoranța, amuzându-se chiar și el la propriile prostii. Suntem cu toții de acord că cel mai eșuat si închipuit ministru pe care l-a avut România în ultimii 100 de ani, merită să plece la fabrica de mase plastice și să lase profesioniștii să se ocupe de problemele țării! Prin menținerea sa în funcție nu se doresțe altceva decât transformarea celui mai mare minister într-o circotecă. Este normal să nu avem ce critica pe mandatul său de la șefia ministerului, pentru că nu a realizat nimic. Această marionetă a guvernului PNL nu a făcut decât să se pozeze cu proiectele de dezvoltare inițiate încă din perioada guvernării PSD, ba mai mult, a încercat din răsputeri să pună piedici și să le întârzie. Un singur lucru a făcut Grindă personal, acela de a angaja în instituțiile statului de la amante și până la verișori, fini, cumetri plătiți cu mii de euro lunar. Și atunci cum să ne mai îndemnăm copiii să învețe când ei văd cât de ușor se poate ajunge ministru, fără o minimă pregătire profesională ?“, se întreabă consilierii PSD și ALDE.

Aceștia mai susțin că dezvoltarea județului suferă în urma efectelor adverse ale unei conjuncturi nedemocratice aberante, când oameni care nici nu au promovat examenul de bacalaureat și indivizi precum Ion Ștefan ajung în funcții cheie ale statului. „Încă o dată se dovedește că cei mai mulți care trag spre PNL cu obediență și fanatism, sunt semianalfabeți. Este evident că vrâncenii nu reprezintă pentru Ion Ștefan altceva decât masa votantă pentru a-i susține funcția de demnitar la București, neînțelegând însă că foarte curând aceștia îi vor demonstra contrariul și nu se vor mai lăsa manipulați. Nu știm dacă să ne bucurăm că în sfârșit, în data de 14 iulie 2020, moţiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, a fost adoptată în plenul Camerei Deputaților cu 168 de voturi ”pentru”, 81 ”contra” şi 50 de abţineri, sau în continuare să ne scandalizăm de tupeul și obrăznicia cu care se agață de scaun. S-ar impune o demisie, dar probabil nu știe cum se scrie corect ”domnule prim-ministru” și îi e rușine“, se mai arată în finalul comunicatului semnat de grupul consilierilor PSD și ALDE.

Ministrul Grindă trebuie să plece la Ploieşti!”

Și deputata PSD Cristina-Elena Dinu consideră că locul lui Grindă e în cu totul altă parte decât la ministerul Dezvoltării. Aceasta arată, într-o declarație de presă, că a votat în plenul Camerei Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!”, aceasta fiind adoptată cu 168 de voturi pentru, 81 contra şi 50 abţineri.

„Mai rar au existat în istoria Guvernului României personaje precum acest ministru, devenit celebru în sens negativ prin apelativul „Grindă”, nicidecum prin vreo realizare notabilă pentru români. Aproape fiecare ieşire publică a lui Ion Ştefan seamănă copios cu episoadele din „Cascadorii râsului”, iar faptul că nu poate nici să citească corect de pe o coală de hârtie este o altă bilă neagră pentru el.

Dacă ar fi avut simţul ridicolului şi stimă de sine, „Grindă” nu s-ar fi cocoţat în această funcţie de ministru, ci, recunoscându-şi limitele, ar fi refuzat pur şi simplu postul pentru care nu are nici capacitate, nici expertiză, nici aptitudini. Dar nu pentru agramatismele grosolane şi schimonosirea limbii române trebuie să demisioneze Ion Ştefan, ci deoarece trebuie anchetat pentru fals în acte publice, deoarece astfel şi-a început mandatul ca ministru. Este de neînţeles însă de ce organele abilitate ale statului încă nu s-au sesizat şi nu îl anchetează pe acest personaj de desene animate.

Reducerea la maxim a rolului Direcţiei de integritate şi anticorupţie a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin renunţarea la majoritatea angajaţilor, ce aveau ca responsabilităţi implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie în toată administraţia publică din România, intenţia de a disponibiliza mai mult de jumătate din salariaţii instituţiei, nefinalizarea niciunui proiect iniţiat anii trecuţi de guvernarea PSD, angajarea în funcţii publice a zeci de rude, lipsa de viziune, strategie şi programe investiţionale, sunt tot atâtea motive pentru care „Grindă” trebuie să se reîntoarcă la Focşani şi să lase locul unui profesionist. Sau, eventual, îi recomand să se înscrie la Facultatea de … ploieşti şi gaze, aşa cum domnia sa s-a exprimat extrem de plastic, făcându-l probabil invidios şi pe marele Caragiale!”, se arată în declarația de presă a deputatei PSD Cristina-Elena Dinu.

Sursa foto: romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here