GALERIE FOTO: Tenis – Un antrenament cât un meci de gală!

0
183
  • Maria-Daciana Ciubotaru contra Dalibor Cutura

Doi campioni, fiecare în sportul pe care îl practică, s-au întâlnit, ieri când soarele încă dogorea ca o gură de cuptor aprins, într-un meci de tenis. Pe terenul 1 al Arenelor George Bucuroiu, acolo unde mai putea fi găsită o urmă de umbră, s-au aflat față în față multipla campioană, câștigătoare sau finalistă de turnee naționale și internaționale de tenis, Maria-Daciana Ciubotaru, fata de 15 ani și jumătate de la CSM Focșani 2007 și Dalibor Cutura, campionul de handbal și, acum, antrenor al echipei de Ligă Națională a echipei Focșaniului și reputat jucător de tenis.

Pentru Maria, era un meci de pregătire înaintea seriei de turnee U 16 și U 18 la care urmează și joace. Avea nevoie de un partener de antrenament tare, cu care să joace în condiții de concurs. Antrenorii ei, profesorii Răzvan Bucuroiu și Bogdan Nicolae au lucrat intens cu Maria în ultima perioadă, de când a fost posibilă ieșirea pe teren, dar un meci cu caracter de test era altceva! Urma să dea măsura în care nivelul de joc al Mariei este cel dorit – și meritat – după atâta muncă făcută în speranța că, într-o zi, va putea fi valorificată în concursuri oficiale. Pentru nici unul dintre partenerii de joc nu avea importanță cine va câștiga, cu atât mai mult cu cât este un truism că bărbații au o forță a loviturilor căreia fetele îi fac față cu dificultate.

Înainte de joc, Dalibor Cutura m-a asigurat, însă, că este un tenismen care agreează jocul tehnic în defavoarea celui în forță, în timp ce pe Maria o știu ca pe o jucătoare cu tehnicitate ridicată, spectaculoasă, foarte bună pentru nivelul ei de vârstă. Ceea ce am văzut, ieri spre seară, pe terenul 1 al Arenelor George Bucuroiu din Focșani Sud a fost un frumos spectacol de tenis în care Maria a arătat că a crescut mult ca jucătoare față de anul trecut pe aceeași vreme iar Dalibor Cutura și-a confirmat spusele: a fost tehnic, dar inevitabil, a etalat și forță, așa cum a fost și ca handbalist – și cum arată echipa de handbal pe care o antrenează. Maria a jucat cu dezinvoltura sportivei care își cunoaște valoarea și crede în ceea ce poate. Scorul nu a contat. Și nici nu avea pentru ce să conteze. Foarte important a fost că Maria-Daciana Ciubotaru a făcut, în compania lui Dalibor Cutura un atrenament ca un meci de gală în care doi campioni, fiecare în disciplina sa sportivă, au evoluat ca doi campioni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here