GALERIE FOTO: Școlile Duiliu Zamfirescu și Ion Basgan – aproape finalizate; internatul și cantina de la „Asachi” – modernizate; sală de sport la “Traian Vuia”

0
1154

Educația copiilor noștri a fost, este și va fi o prioritate pentru Primăria Municipiului Focșani! În momentul de față sunt în plină desfășurare lucrările la patru unități de învățământ din Focșani. La Școala Gimnazială Ion Basgan lucrările sunt finalizate în proporție de 90%, urmând a fi adus și montat tot mobilierul. La Școala Generală „Duiliu Zamfirescu”, lucrările sunt în mare parte finalizate, iar mobilierul este deja montat în mai multe săli de clasă. Ambele școli sunt reabilitate pe proiecte europene respectiv ”Creștere eficiență energetică pentru Școala Gimnazială – Ion Basgan”, în sumă de 6.333.298,22 lei și ”Creșterea performanței energetice a Școlii Duiliu Zamfirescu”, în sumă de 5.295.083,39 lei.

La Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi se lucrează la reabilitarea cantinei și căminului din incinta Colegiului, în cadrul proiectului european ”Creșterea performanței energetice pentru internatul și Cantina Colegiului Tehnic Gh. Asachi, Focșani” în valoare de 9.969.959,21 lei. Toate aceste proiecte vor fi finalizate până la începerea noului an școlar!

În ceea ce privește Colegiul “Traian Vuia”, aici se lucrează la o sală de sport multi-funcțională cu o valoare de 5.711.722,26 lei. Constructorul ne-a dat asigurări că sala se va finaliza până în decembrie 2020.

La Liceul cu Program Sportiv din Focșani vom construi trei terenuri de tenis, din care unul acoperit pe structură de confecții metalice, cu suprafață sintetică, care va fi dotat cu vestiare, grupuri sanitare și gradene. Celelalte două vor fi terenuri multifuncționale pentru practicarea jocului de tenis, baschet și volei. Acestea vor fi dotate cu gradene, vestiare și grupuri sanitare. Pe lângă suprafețele destinate practicării sporturilor, proiectul mai prevede parcări, alei pietonale și un sistem de iluminat nocturn și supraveghere video. Contractul pentru lucrările de reabilitare și modernizare a terenurilor de sport ce aparțin Liceului cu Program Sportiv din Focșani are o valoare de 8.294.475 lei+TVA.

Nu ne oprim aici! Lucrăm și la extinderea cu 12 săli de clasă a Școlii nr. 3, Focşani, dar vrem să extindem cu opt săli de clasă și Şcoala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”, Focșani. De asemenea, vrem să construim săli de sport la Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny” și la Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu”. Vrem să construim un sediu pentru Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” să extindem și să dotăm Colegiul Naţional „Spiru Haret”. De asemenea avem în plan să reabilităm, să modernizam şi să dotăm Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” – corp M, C și să construim o sală multifuncțională, dar și să renovăm trei corpuri de clădire reprezentând căminele internat şi cantina şcolii Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”. Un alt proiect pentru care am făcut demersuri este cel privind Construirea Centrului de Ştiinţe Aplicate de la Colegiul Naţional ”Unirea”.

În proiectele noastre intră și reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 17 şi Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 19 și a Gradiniței cu program prelungit nr.2.

Sursa text și foto: Facebook/Cristi Valentin Misăilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here