VIDEO: Moțiunea împotriva ministrului „Grindă” a fost adoptată în Camera Deputaților

0
997

Camera Deputaţilor a adoptat marți, în sesiune extraordinară, moţiunea simplă împotriva ministrului PNL al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, zis Grindă. Au fost 168 de voturi pentru, 81 contra şi 50 abţineri, iar 5 deputaţi nu au votat.

În textul moţiunii intitulată „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!”, depusă de PSD, ministrul Ion Ştefan este acuzat de fals în acte publice, „neanchetat încă de organele abilitate, din motive greu de înţeles”. „Dacă marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi trăit în zilele noastre, cu certitudine ar fi găsit în ministrul ‘Grindă’ o sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru comediile sale în care a surprins atât de bine viciile, neputinţele, orgoliile şi aroganţa clasei politice din România. (…) Prezenta moţiune simplă are drept scop evidenţierea celor mai importate aspecte negative care au marcat mandatul ministrului Ion Ştefan şi care constituie deja motive foarte puternice pentru demiterea sau demisia acestuia de la conducerea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei”, au arătat semnatarii moţiunii.

PSD susţine în moţiune că Ion Ştefan şi-a început mandatul „cu un fals, de la care i se trage şi bine-cunoscuta poreclă de ministrul ‘Grindă’; în mod ironic, ministrul a devenit mai cunoscut după porecla sa decât după numele său real”. „În loc să întărească lupta anticorupţie, Guvernul PNL o diminuează la maximul posibil, iar acest lucru se vede cu ochiul liber în deciziile ministrului Dezvoltării. În schema de reorganizare a MLPDA, acesta a redus Direcţia de integritate şi anticorupţie a ministerului la un rol minuscul. De la o direcţie cu zeci de angajaţi responsabili cu implementarea Strategiei Naţionale Anticoruptie, atât în cadrul instituţiei, cât şi la nivelul întregii administraţii publice din România, structura de anticorupţie a MLPDA s-a transformat într-un firav compartiment cu una sau două persoane angajate! Astfel, cei responsabili cu integritatea şi anticorupţia au devenit doar nişte umili subordonaţi ai şefilor numiţi politic de ministrul Ion Ştefan. Tocmai în acest sector, unde se derulează peste 15.000 de proiecte de lucrări publice, finanţate din bani publici, româneşti sau europeni, PNL şi ministrul ‘Grindă’ au găsit de cuviinţă să reducă la minim personalul şi resursele anticorupţie”, au mai susţinut semnatarii moţiunii.

Camera Deputaţilor a dezbătut, marţi, 7 iulie, moţiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării. În 9 iunie, dezbaterea moţiunii simple „Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!” a fost amânată de plenul Camerei Deputaţilor pentru că ministrul a reclamat probleme de sănătate. Ion Ștefan „Grindă” a venit atunci la Parlament cu un guler cervical în jurul gâtului și le-a spus jurnaliștilor că „vorbim despre o situație în coloana vertebrală, ceva vertebre, C6-C7 tasate.” Moţiunea a fost citită de deputatul PSD Bogdan Cojocaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here