Dezastru în sondaje pentru PNL și Guvernul Orban

0
1488

Românii nu au încredere că Guvernul PNL poate gestiona criza economică, arată ultimul sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS. Sondajul realizat în luna iunie și prezentat de stiripesurse.ro arată o percepţie negativă a românilor cu privire la Guvernul Orban și la deciziile luate de acesta după declanșarea stării de urgență din cauza pandamiei de coronavirus. Majoritatea românilor, arată sondajul, nu au încredere în capacitatea PNL de a gestiona situaţia economică. Potrivit cercetării sociologice menționate de stiripesurse.ro, 68% dintre români consideră că amenzile din starea de urgenţă au fost abuzive, iar 66% consideră că decizia CCR de a le declara neconstituţionale a fost corectă.

Majoritatea românilor (64%) cred că Parlamentul a procedat corect când a prelungit starea de urgenţă şi când a încuviinţat starea de alertă însă consideră că restricțiile impuse de guvernanți au fost prea dure în raport cu numărul de îmbolnăviri. Astfel, 53% consideră că restricțiile introduse pe perioada stării de urgență și de alertă au fost disproporționate în raport cu numărul infectărilor.

Majoritatea românilor (55%) consideră că PNL nu are oameni pregătiţi să gestioneze criza economică. Mai mult, românii cred că Guvernul PNL a profitat de pandemie pentru a face achiziţii netransparente (53%) şi că Iohannis şi PNL întreţin intenţionat panica pentru a putea restrânge drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor(48%). De asemenea, 49% consideră că guvernul PNL nu este interesat să ajute firmele românești să-și reia activitatea.

Sondajul CURS menționează că majoritatea românilor nu mai au încredere în PNL că ar putea să gestioneze viitorul României. Astfel, 55% cred că PNL nu poate gestiona un nou val al pandemiei de coronavirus iar 58% consideră nu poate ajuta firmele românești, 61% nu au încredere că PNL poate gestiona criza economică care a lovit România. De asemenea, 62% dintre români consideră că PNL nu poate ajuta persoanele afectate de criza de coronavirus și nu poate reduce șomajul și 57% spun că PNL nu poate îmbunătăți situația învățământului.

Metodologia realizării sondajului menționează că universul de eșantionare este populaţia adultă rezidentă în România, în vârstă 18 ani şi peste. Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este +/-2,95% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost față-în-față, la domiciliul respondenților. Validarea eșantionului a fost realizată pe baza ultimelor date INS. Datele sunt ponderate în funcție de vârstă iar perioada de realizare a fost 19 – 30 iunie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here