Hoți arestați pentru furturi din societăți comerciale focșănene

0
840

 

CERCETAŢI PENTRU FURTURI DIN SOCIETĂȚI COMERCIALE, REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII VRÂNCENI ȘI ARESTAȚI DE MAGISTRAȚI

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat trei bărbați bănuiți de furturi din societăți comerciale de pe raza municipiului Focșani. Doi dintre bănuiți au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vrancea.

La data de 13 iulie a.c., polițiștii focșăneni, în urma investigațiilor efectuate, au identificat 3 bărbați, cu vârste între 20 și 24 de ani, bănuiți de comiterea unor furturi din societăți comerciale și a unei tentative de furt calificat, comise pe raza municipiului Focșani în perioada 6-13 iulie a.c..

În fapt, la data de 9 iulie a.c., ora 02.00, aflându-se în serviciul de patrulare, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani au constatat că geamul unei societăți comerciale este spart.

Din verificările efectuate s-a stabilit că persoane necunoscute au pătruns prin efracție, de unde au sustras suma de 600 de lei și mai multe produse, prejudiciul total fiind în cuantum de 2000 lei.

La data de 13 iulie a.c., ora. 00.05, o patrulă mobilă din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, la solicitarea unei firme de pază, a identificat și imobilizat un bărbat de 20 de ani care ar fi pătruns prin efracție în sediul unei societăți comerciale.

În urma continuării cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat alți doi bărbați, de 20 respectiv 24 de ani, bănuiți de comiterea faptelor, în urma cărora a rezultat un prejudiciu total de 9000 lei.

Unul dintre aceștia, în vârstă de 20 de ani, este cercetat în stare de reținere în altă cauză penală iar împotriva celorlalți doi bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Totodată, cel în cauză este bănuit că ar fi încercat să sustragă bunuri dintr-o societate comercială de pe raza municipiului Focșani în cursul lunii mai a.c..

Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Focșani a admis propunerea de arestare preventivă față de doi dintre cei trei bănuiți și a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Investigații Criminale pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză, recuperarea prejudiciului și tragerea la răspundere penală a acestora.

Comunicat IPJ Vrancea, 14 iulie 2020

foto: realitateadevaslui.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here