GALERIE FOTO: Distanțare socială? Nu și pentru liberali, porniți în campanie electorală alături de conducerea DSP Vrancea

0
4316

Liberalii le râd în față focșănenilor care sunt urmăriți de autorități dacă respectă regulile de distanțare socială și sanitară pentru prevenirea răspândirii infecției cu Covid 19. Nu le lipsesc modelele, de la premierul Orban care, fără mască, fumează și bea alături de miniștri în biroul din sediul Guvernului, la Rareș Bogdan care organizează petreceri cu o sută de invitați. După asemenea exemple, ce așteptări să mai ai de la liberalii din Focșani, care au intrat în vrie pentru alegerile locale din această toamnă. După ce nu au făcut nimic patru ani, ba, dimpotrivă, s-au opus oricărei inițiative a primarului Cristi Misăilă, liberalii au început să colinde municipiul și comunele din județ.

La Focșani, zeci de liberali au participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la acțiuni electorale pe străzile din municipiu. După imaginile postate pe rețelele de socializare de liberali, se vede clar că oamenii au uitat complet de regulile de distanțare socială sau de portul măștii. Un exemplu este poza de grup din fața Gării Focșani. Peste 40 de liberali stau înghesuiți pentru a intra în cadru, în dispreț complet față de orice normă de distanțare socială. Pe străzi, liberalii și-au făcut selfiuri cu mască, fără mască, mângâind cățelul, de vorbă cu bunicuța care stătea pe bancă, cu vânzătorul de la magazin.

Culmea, printre „trupele” liberale se aflau chiar cei puși să asigure respectarea legii. Vorbim despre conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. A fost prezent stomatologul de la Soveja, Cătălin Bunghez, director al DSP Vrancea și iubitul consilierului local PNL Ana Maria Dimitriu, recent promovată consilieră a lui Ludovic Orban, participantă și ea. A participat, de asemenea, directorul adjunct de la DSP Vrancea, medicul Janina Lazăr. Aceasta deși sâmbătă a participat la o videoconferință cu premierul Ludovic Orban care cerea intensificarea acținilor de control „pentru a se asigura respectarea regulilor, cu o concentrare a eforturilor asupra zonelor aglomerate, centrelor urbane, stațiunilor, transportului public, piețelor închise sau semideschise”.

De la acțiunile electorale nu au lipsit nici consilierii locali liberali din Focșani, care și-au găsit timp pentru acțiunile de partid, nu și pentru ședința Consiliului Local de săptămâna trecută.

De asemenea, a fost prezentă șefa Casei Corpului Didactic, profesoara Livia Marcu.

Nicu Tănase, șef la PNL Focșani și la Agenția Vrancea a Autorității Rutiere Române (ARR), stă la poză fără mască și fără jenă.

Acțiunile au avut loc în condițiile în care sute de polițiști, jandarmi, pompieri, reprezentanți ai DSP, ITM, Protecția Consumatorilor verifică zilnic terasele, piscinele, bisericile, mijloacele de transport pentru a vedea dacă sunt respectate regulile de distanțare socială. Iar cei care sunt prinși fără mască sunt amendați imediat de organele de control. Mai mult, în perioada Zilelor Municipiului Focșani, participanții la tururile pietonale organizate de municipalitate erau supravegheați de un echipaj de poliție și atenționați să respecte regulile.

Iar liberalii fac adunări publice cu mască, fără mască, pe nas, sub nas, și nimeni nu-i ia la întrebări!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here