VIDEO și GALERIE FOTO: Consiliul Județean Vrancea dotează UPU Focșani cu aparatură medicală modernă

0
644

Cel de-al treilea lot de echipamente din cadrul proiectului „Dotarea cu aparatură medicală modernă a Unității de Primire Urgențe, Focșani” a fost predat, vineri, conducerii Spitalului Județean. Predarea echipamentelor a avut loc în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Vrancea, Dănuț Cristian. Este vorba de echipamentele medicale în valoare de 1,362,459.56 lei (aproximativ 280.000 euro), care constau în: Pat radiotransparent, resuscitare, hidraulic pentru examinare/transfer sprint – 21 bucăți; Targă transport pacienți – 10 bucăți; Cărucior pentru instrumentar și medicație – 5 bucăți; Scaun cu rotile pentru transport pacient intraspitalicesc – 10 bucăți. „Consiliul Județean Vrancea implementează, printre multe altele, un proiect pe finanțare europeană, prin programul operațional 2014-2020 acela privind dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean «Sfântul Pantelimon» Focșani cu aparatură medicală. Astăzi avem de a face cu livrarea celui de-al treilea lot de aparatură, este un proiect cu o valoare de 4,6 milioane lei, partea de finanțare a Consiliului Județean este de doar 2%. Proiectul este inițiat de președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan. De altfel, optica administrației județene este de a oferi cetățenilor județului Vrancea servicii medicale de calitate atât prin aparatură medicală, dar și prin proiectele viitoare, cum sunt acelea de construire a unui nou spital în cadrul județului Vrancea. Ne dorim ca atât cetățenii județului Vrancea, cât și cadrele medicale să aibă parte de condiții optime în desfășurarea actului medical. Astăzi vorbim de paturi, cărucioare, tărgi, aparatură de ultimă generație indispensabilă actului medical. Doar transportul de astăzi, ultimul din cele trei, este în valoare de peste 1.300.000 leiׅ“, a precizat Dănuț Cristian, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea.

Anterior, au fost livrate, instalate și puse în funcțiune echipamentele aferente loturilor 1 si 2, respectiv: ecografe, electrocardiografe, seringi automate, monitoare (ecg, pulsiometre, tensiune arterială neinvazivă, temperatură centrală), defibrilatoare, aspiratoare portabile pentru secreții, un ventilator portabil, sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, o masă pentru efectuarea unor mici intervenții și o lampă scialitică, în valoare totală de 2.889.462,80 lei (aproximativ 600.000 euro). „Astfel, dotarea cu aparatură modernă de specialitate va contribui substanțial la îmbunătățirea calității actului medical, în luarea deciziilor medicale imediate în ceea ce privește diagnosticarea în regim de urgență a pacienților“, se arată într-un comunicat remis presei de Consiliul Județean Vrancea.

Vă reamintim că anul trecut, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul intitulat „Dotarea cu aparatură medicală modernă a Unității de Primire Urgențe, Focșani”. Valoarea totală a contractului este de 4.641.692,58 lei (985.497 euro), din care finanțarea nerambursabilă pentru implementarea proiectului, din fonduri europene și din bugetul național, este de 4.548.858,73 lei (965.787 euro), ceea ce reprezintă 98% din valoarea totală eligibilă aprobată, acesta fiind finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale 8.2 Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență.

În cadrul acestui proiect, UPU a fost dotat cu tot ce înseamnă aparatură de ultimă generație și anume: ecografe Doppler și portabil, masă de pacient pentru efectuare de mici intervenții, mască chirurgicală cu lampă scialitică, paturi radiotransparente de resuscitare, electrocardiografe, monitoare de funcții vitale, defibrilatoare, targă, ventilator portabil, sistem de livrare a oxigenului cu umidificator, seringi automate, monitoare, EKG-uri, pulsiometre, aspirator portabil de secreții, targă de transport pacient, cărucior pentru instrumentar și medicație, scaun cu rotile pentru transport pacient intraspitalicesc. „Dotarea UPU este un demers care continuă procesul de modernizare a Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani unde s-au investit, până în prezent, peste 50 milioane lei doar în aparatura medicală. Spitalul Județean are săli moderne de operații și este dotat cu 1 RMN și 2 computere tomograf. Toate cele 10 săli de operație sunt dotate la standarde europene, iar Secția de Terapie Intensivă a fost dotată cu aparatură și mobilier nou, la fel cum a fost dotat și Compartimentul de Terapie Coronarieni. Tot la Spitalul Județean de Urgență «Sfântul Pantelimon» funcționează și cea mai modernă stație de sterilizare din România”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here