De ce alții pot și ai noștri nu? De la zero cazuri noi de Covid în Satu-Mare, la creștere continuă în Vrancea

0
2074

Presa centrală abunda în week-end de știri despre creșterea numărului de infectări cu coronavirus în România. Județul Vrancea se află în primele 5 județe din țară cu cel mai mare număr de infectări.Un tânăr de 34 de ani, angajat la Primăria Panciu, și-a pierdut sâmbătă viața, infectat cu coronavirus, în timp ce soția sa, de doar 29 de ani, este internată într-un spital din Timișoara, în stare gravă, infectată la rândul ei cu coronavirus.

În tot acest context deloc liniștitor, mi-a atras atenția o știre potrivit căreia 2 județe din România nu au niciun caz nou de coronavirus în ultimele zile. Este vorba despre Satu Mare și Sălaj. Întâi am fost șocat, apoi din invidie pur omenească m-am apucat să aprofundez subiectul. Eram foarte curios să aflu de ce la ei se poate și la noi, nu. Chiar îmi imaginam cât de relaxat aș putea ieși pe strazile Focșaniului știind că avem 0 cazuri noi de coronavirus.

Și cum vorba românească spune că peștele de la cap se împute….am început si eu de la cap! Am căutat să văd cine sunt prefecții de Satu Mare și Sălaj, căci pe Berbece al nostru proptit de Grindă îl știm deja. Rezultat: Radu Bud, prefect de Satu Mare și Virgil Țurcaș, prefect de Sălaj. Dar cine sunt băieții, m-am întrebat. Liberali desigur, ca și berbecul nostru, dar marile diferențe apar la CV-uri. I-am luat pe rând.

Radu Bud, un inginer constructor de 59 de ani care după facultate a urmat mai multe cursuri la institutul Național de Administrație, la Ministerul de Interne, toate despre managementul administrației. A mai fost 4 ani prefect, apoi inspector guvernamental, pe scurt, un CV de 5 pagini majoritatea cu studii administrative.

Virgil Țurcaș, un medic veterinar de 51 de ani, care a mai făcut 2 facultăți: Istorie – Filozofie și Drept – Administrație Publică. Urmate, desigur, de mai multe cursuri de management și perfecționare. Fost prefect, fost director de DSV, APIA. Alt CV de 5 pagini.

Gheorghiță Berbece, 56 de ani, absolvent de management turistic (sic!) la o facultate particulară și 2-3 cursuri de mediator sau formator….nu se știe de ce, dar cu permis de conducere categoriile B, C, D, E. Fost manager pe la firma dumnealui și, desigur, consilierul lui Grindă la cabinetul parlamentar. Pe scurt, CV de 1 pagină și jumătate, umflate pompos cu competențe digitale și de comunicare (astea s-au demonstrat științific în ultimele luni).

Și așa m-au apucat groaza și panica! Am înțeles de ce la Satu Mare și la Sălaj au doar 82, respectiv 121 de cazuri de Covid, în timp ce Vrancea are 1236 de cazuri!!! Și să nu uităm că Satu Mare mai e și județ la graniță, pe unde intră zilnic în țară mii de persoane!

În interviurile din presa centrală, atât Bud cât și Țurcaș povestesc cum au decis înființarea laboratorului de testare covid încă din martie, iar în 3 săptămâni acesta era deja funcțional. Cum au ei rezultatele testărilor în câteva ore de la recoltare, cum monitorizează evenimentele locale ca să prevină infectările…..limbi străine pentru berbeci!

Totul merge direct proporțional cu CV-ul! Dacă nu ești capabil, cu verișoară-ta de la spital, să pui în funcțiune un aparat de testare luat din banii Consiliului Județean, de 2 luni de zile, ce pretenții să mai avem? Ce strategii ai putea să debitezi? Ce așteptări să avem când tu nu ești decât o marionetă a lui Grindă care, la rândul lui, n-a reușit decât să ne umple de neamurile și pilele lui prin toate instituțiile!? Acum se văd rezultatele! Ăștia sunt “profesioniștii” liberali în Vrancea! Ne-au adus în TOP 5! AU REUȘIT!

Acest articol de opinie arată clar că nu am nimic predefinit cu liberalii, iar acolo unde niște oameni pregătiți au obținut rezultate, le recunosc meritele. Din păcate însă, la Vrancea, situația este dramatică, atât în ceea ce privește pregătirea liberalilor, cât și în privința cazurilor de Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here