Cămătarii focșăneni arestați au fost trimiși acasă, în arest la domiciliu

0
2303

Focşănenii bănuiţi că au împrumutat mai mulţi afacerişti şi apoi au început să-i terorizeze pentru dobânzile percepute au ieşit din arestul poliţiei, după aproximativ o lună de la arestare. Asta pentru că au contestat decizia judecătorilor de la Judecătoria Focşani prin care li s-au prelungit mandatele de arestare preventivă şi au avut câştig de cauză la Tribunalul Vrancea. Magistraţii de aici au decis plasarea celor patru bărbaţi în arest la domiciliu.

Admite contestaţiile declarate de contestatorii inculpaţi – C (…) A (…), M (…) V (…), A (…) T (…) şi C (…) I (…), împotriva încheierii pronunţate de judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Judecătoriei Focşani la data de 06.07.2020, în dosarul nr. 7900/231/2020. Desfiinţează Încheierea contestată şi rejudecând pe fond: Respinge, ca nefondată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani privind prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor (…) dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţi (…) pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 10.07.2020 (…)”, se arată în hotărârea instanţei. Ei au mai multe obligaţii printre care şi cele de a nu comunica cu ceilalţi coinculpaţi, de a nu se apropia de persoanele vătămate şi nici de martori.

Reamintim că la începutul lunii iunie a.c., patru bărbaţi din Focşani au fost arestaţi într-un dosar de cămătărie şi şantaj după ce poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, împreună cu mascaţi şi jandarmi şi sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, le-au percheziţionat locuinţele. De la percheziţii, oamenii legii au plecat cu sume importante de bani, bijuterii, dar şi o armă. Persoanele arestate preventiv atunci erau bănuite că au împrumutat mai mulţi afacerişti din Focşani cu diferite sume de bani, sume pentru care le percepeau dobânzi consistente. În cazul neachitării acestora, cătămarii treceau la ameninţări cu acte de violenţă.

Anchetatorii spuneau că suma împrumutată victimelor ar fi de aproximativ 300.000 euro. „În perioada noiembrie 2019-iunie 2020, poliţiştii au documentat activitatea unei grupări infracţionale ai cărei membri se ocupau cu săvârşirea de infracţiuni de camătă şi şantaj, constând în acordarea de împrumuturi băneşti la diferite persoane, în special administratori de societăţi comerciale, sume pentru care percepeau dobânzi între 15%-35% pe lună, iar în cazul neachitării recurgeau la ameninţări cu acte de violenţă. Sumele împrumutate au fost estimate la aproximativ 300 000 euro. Au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Focşani, ocazie cu care au fost identificate şi indisponibilizate 5 autoturisme în valoare totală de aproximativ 40 000 euro, sumele de 21 500 euro şi 19 100 lei, bijuterii, o armă de vânătoare deţinută ilegal, mai multe arme şi mai multe obiecte ascuţit -tăietoare”, au transmis la momentul acțiunii reprezentanţii poliției vrâncene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here