ULTIMA ORĂ! FOTO! Controale în biserici, dar și în peste 70 de terase, piscine, pensiuni, mijloace de transport în comun și zone turistice, pentru stoparea răspândirii COVID-19

0
2851

 

Autoritățile acționează în continuare în sprijinul cetățenilor pentru a limita răspândirea noului virus

Peste 70 de societăți comerciale au fost verificate sâmbăta, 11 iulie a.c., în cadrul unor acțiuni care au vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele au fost organizate sub autoritatea prefectului.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul virus, polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii locali, împreună cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au continuat activitățile desfășurate în zonele aglomerate din județul Vrancea și în mijloacele de transport în comun și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în cursul zilei de ieri, au fost verificate peste 70 de locații, fiind vizate localuri de alimentaţie publică, cât şi piscine, pensiuni, terase, mijloace de transport în comun, cum ar fi autobuze, maxi-taxi, dar şi zone turistice care în această perioadă sunt frecventate de un număr ridicat de persoane.

Aproximativ 700 de persoane au fost legitimate în vederea verificării cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 51370 de lei, din care 3 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 4 sancțiuni pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese, precum și alte sancțiuni de natură economică sau pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/199, Legii 8/1996, OUG 195/2002, OG 28/1999 și HG 333/2010.

De asemenea, în această dimineață, polițiștii vrânceni s-au deplasat la lăcașele de cult unde au efectuat verificări cu privire la accesul, distanța minimă de siguranță și măsurile sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase.

La acțiuni au participat peste 250 de efective.

Acțiunile în sistem integrat pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Exemple:

1) La data de 11 iulie a.c., cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială de pe raza municipiului Focșani, unde funcționează o piscină în aer liber, polițiștii au constatat faptul că o parte dintre clienți utilizau șezlonguri întinse fără respectarea distanței legale de 2 metri între acestea, dar și alte nereguli, fapt pentru care societatea a fost sancționată contravențional.

2) La data de 12 iulie a.c., între orele 01.00-03.20, o echipa de control mixtă, alcătuită din polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Direcției de Sănătate Publică au efectuat un control la o societate comercială de pe raza municipiului Focșani.

În cadrul activităților desfășurate, s-a procedat la verificarea modului de respectare a regulilor de prevenire a răspândirii virusului Covid 19, precum și a normelor ce reglementează activitatea societății.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat faptul că la o parte dintre mese nu se respecta numărul de 4 persoane, fiind totodată identificate mai multe mărfuri pentru care nu s-au putut prezenta documente legale de proveniență.

În cauză, s-a procedat la sancționare societății comerciale cu amendă în valoare de 10000 de lei și la confiscarea bunurilor a căror proveniență nu a putut fi dovedită.

Comunicat IPJ Vrancea, 12 iulie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here