GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – CSM Focșani 2007 are, cu o excepție, tot lotul la pregătire!

0
563
  • Antrenamentele au loc pe Stadionul Milcovul și în Sala Polivalentă

Handbaliștii seniori ai Focșaniului au trecut la o etapă de pregătire mixtă – pe stadion și în sală. Pe stadionul Milcovul, pentru acumulări fizice, în Sala Polivalentă, pentru antrenamente fizice specifice handbalului și tehnico-tactice. Antrenamentele sunt conduse de Dalibor Cutura și preparatorul fizic Marko Isakovic, specialist cu mare experiență în handbal. ”De peste 20 de ani, mi-a spus Dalibor Cutura. Dintre care, zece, în România. Am lucrat cu el, ca antrenor, eu jucător, și în Serbia, și la Constanța!”

L-am urmărit la lucru pe Marko Isakovic miercuri seara, la antrenamentul de sală. Este mereu cu zâmbetul la el, e de-acolo, știe foarte bine ce-i trebuie unui handbalist pentru a fi în formă, la el handbaliștii fac antrenamente fizice și cu mingea – mai mult decât la alți preparatori fizici care au fost la Focșani. Iar jucătorii nu par deloc deranjați de o asemenea abordare. Poate că aducerea lui la Focșani va genera plusul de forță care să facă diferența dintre locurile din prima jumătate a clasamentului și cele din a doua jumătate.

Mi-a spus că el nu se supără niciodată, și îl cred, de altfel nici nu ar fi avut motive de supărare pentru că în toate ședința de pregătire de miercuri seara nu am văzut la jucători fețe încruntate care să-i creeze disconfort lui Marko Isakovic. Ori măcar să-l pună pe gânduri semn că nu este ceva în ordine în antrenament. Dacă prima impresie contează, reporterul poate depune mărturie că antrenamentele handbaliștilor seniori ai Focșaniului, începute la 29 iunie de directorul tehnic al echipelor de handbal ale CSM 2007, profesorul Viorel Ciubotaru, preluate și continuate de Dalibor Cutura și Marko Isakovic decurg normal, pe schema de pregătire – care ține seama de condițiile speciale impuse de evoluția epidemiei de Covid – 19 și recomandată de conducerea FR Handbal.

Lot valoros, ce-și propune performanță!

La pregătire participă – cu o excepție – toți jucătorii pe care conducerea tehnică și administrativă a formației de handbal seniori a CSM Focșani 2007 contează pentru viitoarea ediție de campionat. Sunt la antrenamente și sârbii Șașa Marijanac – conducător de joc și Filip Marjanovic, golgeterul extremă stângă, transferat de la Politehnica Timișoara . Nu a venit, încă, rusul Roman Makrishin, golgeterul interul stânga care a semnat cu echipa Focșaniului pentru două sezoane. Lotul CSM 2007: Emilian Marocico, Marius Cloșcă, Robert Rusu – portari, Filip Marjanovic, Valentin Mocanu, Ovidiu Cozorici, Mădălin Țuțu, Roman Makrishin, Bogdan Rață, Marius Ragea, Didi Hrimiuc, Tiberiu Popovici, Alexandru Gramatic, Valentin Pătru, Sașa Marjanovic, Attila Eros, Bogdan Mănescu, Mihăiță Miroiu, George-Cătălin Nuțu, jucători de câmp.

Este un lot echilibrat valoric, în care pentru fiecare post sunt câte cel puțin doi jucători valoroși, care și-au demonstrat calitățile în perioada – pentru unii, foarte lungă – de când fac parte din familia handbalului focșănean, ca și atașamentul față de un club care își respectă jucătorii și care, la rândul lor, se bucură de o excepționala susținere din partea suporterilor. Toate acestea constituind ingredientele din care va crește forța cu care echipa de handbal seniori a Focșaniului poate depăși performanțele de până acum. Și care echipă se pregătește în consecință!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here