Consilierii județeni PSD și ALDE: Conducerea Spitalului Județean, la ordinele PNL, s-a împotmolit definitiv în gestionarea crizei COVID

0
1518

Grupul consilierilor județeni PSD și ALDE din cadrul Consiliului Județean Vrancea a remis presei un comunicat în care arată că, deși Ministerul Sănătății a anunțat public în mai multe rânduri că susține orice inițiativă pentru testarea masivă a populației împotriva COVID-19, „în Vrancea totul se află într-o neconcordanță”. Mai mult, consilierii PSD și ALDE acuză că „managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Focșani, Codruța Neagu (PNL), într-o complicitate criminală cu liberalii din fruntea Prefecturii Vrancea și ai DSP Vrancea, atentează la sănătatea medicilor și a vrâncenilor!”. „După atâtea luni de zile, managementul spitalului este o catastrofă care își manifestă asiduu o neglijență crasă față de cetățenii acestui județ care merită să fie testați! Inițiativele Consiliului Județean se izbesc de zidul proastei organizări a managerului, rău instruit și condus de liberali, care pare să nu priceapă nicicum situația în care ne aflăm. Din păcate, incompetența, inconștiența și populismul guvernului liberal au creat victime, iar acestea sunt, din nefericire, cetățenii județului nostru. Reprezentanții PNL de la conducerea spitalului județean nu au fost în stare să pună în funcțiune un aparat destinat tuturor vrâncenilor, pe care l-au primit cu sprijinul Consiliului Județean și care le-a fost livrat de mai bine de 2 luni! Nu putem să nu ne întrebăm oare cât timp le-ar fi trebuit să efectueze toate etapele necesare achiziției de la zero a acestui aparat?“, se întreabă consilierii PSD și ALDE.

Aceștia consideră că fără doar și poate existau spațiile, circuitele și personalul medical necesare punerii în funcțiune a aparatului de testare, dar „liberalii care conduc spitalul refuză cu îndârjire să dispună instalarea echipamentului, pentru a se trece imediat la testarea vrâncenilor!”. Echipamentul PCR a fost achiziționat pentru a gestiona criza din sănătate și este inadmisibil ca acesta să fie ținut pe loc din interese politice, mai spun consilierii județeni.

Conducerea spitalului, care nu se dă în lături în a îndeplini ordinele de partid, s-a împotmolit definitiv în gestionarea crizei COVID, dovadă stând faptul că numărul cazurilor de îmbolnăviri s-a înmulțit, clasându-ne astfel pe un nedorit loc patru la nivel național, având în prezent un număr de 1171 cazuri confirmate. Dacă la începutul lunii aprilie, când în Vrancea erau 7 cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor medicale, PNL a solicitat conducere militară în Spitalul de Urgență ”Sf. Pantelimon”, în situația actuală, când din păcate ne aflăm pe locul doi pe țară, ce măsuri trebuie luate împotriva guvernanților? Un manager incompetent, un director medical dezinteresat și un director economic mediocru reprezintă un trio periculos care poartă răspunderea pentru cataclismul în care ne zbatem. Acești inși cocoțați pe funcții din numiri politice trebuie să plece acasă! Astfel de oameni nu au ce căuta în funcții cu o responsabilitate atât de mare în timpul pandemiei. Noi, reprezentanții legali și legitimi ai cetățenilor județului Vrancea, solicităm public demisia ministrului sănătății și a guvernului României! Trebuie luate măsuri imediate în vederea redresării contextului creat în mod premeditat de PNL-iștii puși pe funcții vitale în timp de criză socială și medicală! Așa s-a ajuns ca vrâncenii să-și vadă sănătatea trădată de interesele unor novici în gestionarea sistemului de sănătate din județul Vrancea! Prostia și incompetența lor sunt de o gravitate fără precedent!“, se mai arată în comunicatul remis presei de consilierii județeni ai PSD și ALDE.

Semnatarii comunicatului de presă sunt: Adam Mircea, Atarcicov Adrian, Badiu Adrian, Bălan Doru Geany, Blîndu Nicușor, Buzărnescu Ștefan, Cel-Mare Ionel, Cristian Dănuț, Drăghici Marian-Adrian, Eșanu Aura-Lăcrămioara, Ghețu Cătălin, Marin Laurențiu Daniel, Melinte Vasile, Mocanu Dan Adrian, Nica George Claudiu, Ochean Valentin, Răducanu Aurelian Cătălin, Săpunaru Dorina, Stoica Elena.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here