Acțiune Declic și Consiliul Național al Elevilor: Am dus catalogul cu absenți la Ministerul Educației

0
155

   Declic și Consiliul Național al Elevilor (CNE) au mers, joi, la Ministerul Educației și la Guvern cu un catalog supradimensionat în care au trecut elevii absenți, din cauză că nu au laptopuri sau tablete necesare școlii online. În acest fel, Comunitatea Declic și CNE au atras atenția asupra problemei celor 900.000 de elevi care nu au laptopuri, în condițiile în care în doar două luni reîncepe școala, iar Ministerul Educației nu a demarat procedura de achiziție. „Dorim să îi amintim doamnei ministru al Educației, Monica Anisie, că dacă nu începe achiziția de laptopuri pentru școală online, le încalcă elevilor dreptul la educație. Absențele din catalogul pe care l-am dus astăzi guvernanților sunt realitatea celor 900.000 de elevi fără laptop”, a declarat Ana Racheleanu, campaigner Declic.

Acțiunea s-a desfășurat în semn de nemulțumire față de modul ineficient al autorităților în a-și îndeplini obligațiile legale, prin care să le asigure tuturor elevilor accesul la învățătură. Elevii au adus un catalog supradimensionat, cu absenții și corigenții din acest an: copiii fără laptop și tabletă. „În România Educată a anului 2020, orice elev sărac este absent nemotivat. Îi cerem Guvernului Orban să respecte legea și să asigure laptopuri și tablete pentru toți elevii și profesorii din România. Accesul la educație nu se negociază”, a declarat Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Peste 24 200 de membri ai comunității Declic, alături de Consiliul Național al Elevilor, cer Ministerului Educației să grăbească procedura de achiziție pentru echipamentele necesare școlii online. De asemenea, le solicită guvernanților să distribuie echipamentele tuturor celor 900.000 de elevi care au nevoie.

Petiția poate fi accesată și semnată aici: https://facem.declic.ro/campaigns/laptopuri-pentru-scoala-online

COMUNICAT DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here