VIDEO: Locuitorii comunei Gugești vor beneficia de servicii de canalizare ca urmare a implementării proiectului Vranceaqua, etapa a II-a

0
443
Lucrări de apă/canal și la Gugești

ℹ️𝐏𝐫𝐢𝐞𝐭𝐞𝐧𝐢, 𝐬̦𝐢 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐆𝐮𝐠𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐯𝐨𝐫 𝐛𝐞𝐧𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞, 𝐢̂𝐧 𝐮𝐫𝐦𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐨𝐫 𝐫𝐞𝐭̦𝐞𝐥𝐞. 📌Consiliul Județean Vrancea, prin CUP SA realizează lucrări la sistemul de canalizare, respectiv va fi extinsă rețeaua pe o lungime de 3.640 ml, va fi extinsă stația de pompare ape uzate și vor fi extinse conductele de refulare pe o lungime de 1.605 ml. De asemenea, se va înființa și o stație de epurare zonală la Gugești. 📌Lucrările fac parte din proiectul regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a”, un exemplu la nivel național fiind primul proiect de acest gen implementat în România, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Este un proiect ambițios, de amploare, prin care un mare număr de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene. 📌Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, valoarea totală a investiției fiind de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, 13% din subvenții de la bugetul de stat, iar 2% reprezintă contribuția de la bugetul local.

Publicată de Marian Oprișan pe Marţi, 7 iulie 2020

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a anunțat că și cetățenii comunei Gugești vor beneficia de servicii de canalizare ca urmare a implementării proiectului Vranceaqua, etapa a II-a. ,,Consiliul Județean Vrancea, prin CUP SA realizează lucrări la sistemul de canalizare, respectiv va fi extinsă rețeaua pe o lungime de 3.640 ml, va fi extinsă stația de pompare ape uzate și vor fi extinse conductele de refulare pe o lungime de 1.605 ml. De asemenea, se va înființa și o stație de epurare zonală la Gugești. Lucrările fac parte din proiectul regional ”Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a”, un exemplu la nivel național, fiind primul proiect de acest gen implementat în România, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Este un proiect ambițios, de amploare, prin care un mare număr de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene”, se arată într-un anunț postat pe pagina de facebook.

Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, valoarea totală a investiției fiind de 941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85% din această sumă este asigurată din fonduri europene, 13% din subvenții de la bugetul de stat, iar 2% reprezintă contribuția de la bugetul local.

Contractul „Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești”, punctul de lucru Gugești, face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Contractul mai sus menționat are valoare de 124.679.043,71 lei, din care numai lucrările ce vor fi realizate pe raza UAT Gugești au o valoare de 18.533.102,28 lei. Lucrările vor fi executate de Asocierea Ludwig Pfeiffer S.R.L– Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH &Co KG. Perioada de execuție a lucrărilor este de 28 de luni, plus 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

La Sistemul de canalizare din Gugești vor fi realizate extinderi la rețelele de canalizare de 3.640 metri, la conductele de refulare de 1.605 metri și la stațiile de pompare de ape uzate.Contractul de lucrări ”Reţele apă și canalizare în gruparea Gugești” va deservi o populație de circa 33.370 locuitori din localitățile Bordești, Broșteni, Dumbrăveni, Gugești, Obrejița, Popești, Sihlea, Slobozia Bradului, Tîmboiești, Urechești, Vîrteșcoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here