Fotbal, Liga a IV-a – Se știe când este barajul pentru Liga a III-a. Cine va reprezenta Vrancea?

0
446

Fotbalul de Liga a IV-a are un calendar pentru disputarea barajului pentru promovarea în Liga a III-a. Comitetul de Urgență al FR Fotbal a stabilit ieri, 7 iulie, că meciurile din minigupele turneelor de baraj vor avea loc în zilele de 1 august, 5 august și 9 august. Campioana Vrancei va juca în minigrupa A a Regiunii 7, cu reprezentantele județelor Brăila și Galați. Jocurile, câte două pentru fiecare echipă, se vor disputa pe terenuri neutre, începând cu ra 17:30. Câștigătoarele minigrupelor vor promova în Liga a III-a. Așa cum a decis Comitetul de Urgență, ”în situația în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul acestora va fi luat în considerare DOAR drept criteriu pentru situația în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă, criteriul 7 din lista de criterii: 1. rezultatele directe; 2. golaverajul în jocurile directe; 3. număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe; 4. număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deși partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă); 5. golaverajul general din mini-grupă; 6. număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă; 7. rezultatul executării loviturilor de departajare în jocurile directe terminate cu remiză între echipele aflate la egalitate de puncte.”

Așa cum spun cu modificările recente ale Legilor Jocului, sunt premise cinci shimbări de jucători și în jocurile de baraj pentru Liga a III-a. La baraj pot participa doar”echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică. Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 27 iulie 2020, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului”.

Comitetul de Urgență a mai stabilit în ședința din 7 iulie obligativitatea cluburilor de fotbal participante la jocurile de baraj pentru promovare în Liga 3 de a respecta ”Protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor în anul competiţional 2019/2020, aprobat prin Hotărârea Comitetului de Urgenţă nr. 18 din 12.06.2020, completat prin Hotărârea Comitetului de Urgenţă nr. 19 din 13.06.2020 sau orice alte reguli medicale aplicabile la momentul desfăşurării jocurilor, după caz”.

Cine va juca pentru Vrancea la baraj?

În acest moment, clasamentul play-off-ului Superligii Vrancea are pe primul loc pe Sportul Ciorăști, urmată de Victoria Gugești (foto), cu același număr de puncte: 6, același golaveraj: +7 , 9-2 pentru Sportul, 7-1 pentru Victoria, care are la adevăr +3.Cele două formații nu s-au întîlnit în play-off! Pe locul al treilea, cu 4 puncte, este FC Panciu. Acestea sunt echipele care ar putea emite pretenții la titlul județean care, în mod evident, date fiind condițiile acestei perioade, nu mai poate fi atribuit după disputarea întregului play-off. Reprezentanta Vrancei la baraj ar putea fi stabilită pe modelul barajului cu minigrupe pentru Liga a III-a, cu participarea clasatelor pe primele trei locuri.

Am discutat, ieri, cu secretarul AJF Vrancea, Daniel Chiriac, a cărui opinie nu exclude variantele de mai sus, dar care are în vedere și alte opțiuni, toate, în spiritul regulamentelor. Deocamdată nu este stabilit un mod de lucru, dar este cert că la nivelul AJF sunt căutate soluțiile cele mai corecte, care să decidă câștigătoarea campionatului Vrancei pe merit sportiv.

Nici în județele cu ale căror campioane se va întâlni la baraj reprezentanta Vrancei lucrurile nu sunt decise. La Brăila, câștigătoarea va fi între ACS Victoria Traian și ACS Sportul Chiscani, jocurile urmând să aibă loc în zilele de 18 iulie și 25 iulie, așa cum este porecizat pe pagina de facebook a asociației. La Galați, pentru primul loc se află în dispută Avântul Valea Mărului și Zimbrul Slobozia Conachi, care, conform  paginii de facebook Liga 4 Galați ar urma să joace o finală în dublă manșă. Este posibilă și desemnarea drept câștigătoare a formației din Valea Mărului care are un punct în plus față de adversara sa.

          Oricare i-ar fi competitoarele la baraj, reprezentanta Vrancei are datoria să se bată pentru promovarea în Liga a III-a! 

Sursa foto, Facebook Victoria Gugești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here