Cât tupeu! Orban minte de la tribuna Parlamentului

0
585

Premierul Ludovic Orban, șeful PNL-iștilor, minte în plenul camerelor reunite al Parlamentului în încercarea de a arăta că Guvernul a acționat bine în contextul pandemiei de coronavirus. Orban a declarat de la tribuna Parlamentului că a trebuit să facă față unor situații și a dat ca exemplu schimbările managerilor de unităţi medicale, menţionând că la spitalul de la Focşani managerul ar fi fugit de la muncă şi a trebuit înlocuit pentru că era în incapacitatea de a trata pacienţii. „Vă dau câteva exemple de manageri de spitale judeţene pe care i-am schimbat: managerul de la Focşani, care a fugit de la locul de muncă şi care a trebuit înlocuit cu un manager care să conducă un spital aflat în derivă, în incapacitate de a trata pacienţi”, a afirmat Orban.

În realitate, managerul de atunci al Spitalului Județean de Urgență, Constantin Mîndrilă, după ce a fost confimat pozitiv cu COVID-19, a avut o locuință închiriată și care era izolată în așa fel încât să nu existe niciun risc să intre în contact cu alte persoane. De acolo el a lucrat până să fie internat cu forța, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani, deși medicul epidemiolog i-a spus că este un caz ușor, asimptomatic.

Pentru că s-a dorit schimbarea sa din funcție a fost ținut peste 33 de zile în spital pe motiv că rezultatele testelor care i s-au făcut nu sunt negative. După ce au trecut cele 30 de zile în care managerul s-a aflat în incapacitatea de a-și exercita atribuțiile, conform contractului de management, Mîndrilă a fost suspendat din funcție. În locul său a fost numită manager interimar al Spitalului Județean Focșani, stomatologul de la Păunești, Elena Codruța Neagu, verișoară a prefectului PNL-ist (fost PDL-ist) Gheorghiță Berbece.

Referitor la faptul că Spitalul Județean din Focșani s-ar fi aflat ,,în derivă” în momentul în care a fost schimbat managerul Constantin Mândrilă, acesta este un alt mare neadevăr rostit de Ludovic Orban de la tribuna Parlamentului. La momentul 13 aprilie – când a fost preluat managementul Spitalului Județean Focșani de către echipa militară, unitatea spitalicească număra 9 cazuri de infectări cu COVID-19 în rândul angajaților. De atunci și până pe 4 mai, numărul infectărilor cu acest virus a crescut cu 90, ajungându-se la 99 de angajați, din cadrul personalului medical și auxiliar, confirmați pozitiv. Care a fost, în aceste condiții, eficiența conducerii militare?!

De altfel, încă odată cu instalarea conducerii militare puneam întrebări referitoare la logica unei asemenea numiri, în condițiile în care focarul de infecție din Focșani plecase de la Spitalul Militar Focșani. Mai mult, un medic de la Spitalul Militar Focșani a ocupat postul de director medical la Spitalul Județean Focșani, în cadrul conducerii militare. Fără să pună cineva la îndoială competența cadrelor militare, se poate totuși spune că la Spitalul Militar situația a fost scăpată de sub control. Speram atunci că acest lucru nu se va întâmpla și la Spitalul Județean. Însă cu 90 de cazuri în plus, speranțele noastre par să fi fost deșarte.

Ulterior, odată cu preluarea managementului de către verișoara Codruța, a continuat să crească numărul de infectări în rândul angajaților. În plus, conducerea liberală a Spitalului Județean se laudă cu contracte încheiate pe vremea lui Mândrilă. Ori, în aceste condiții, cine minte domnule prim ministru? Cel/cei care s-au pregătit profesionist pentru a face față epidemiei cu noul coronavirus sau dumneavoastră care, din funcția pe care o dețineți, nu ați respectat nici una din regulile pe care ni le-ați impus? Ca să nu mai spun despre îndemnarea românilor de a nu respecta deciziile Curții Constituționale…… Cred că răspunsul este simplu și nu mai convingeți pe nimeni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here