Au început lucrările de reabilitare la Piațeta Teatru. Urmează reabilitarea și extinderea Parcului de la Teatru

0
1591

Ieri au început lucrările de reabilitare și modernizare a Piațetei Teatru din centrul municipiului. Proiectul are o valoare de peste 2,2 milioane lei și va pune în valoare Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”, monument istoric de valoare națională. Este încă o investiție derulată în ultimii ani prin care sunt refăcut zone emblematice pentru Focșani, precum Grădina Publică sau Piațeta Balada. „Toți cei care știu ce importanță are Decorul într-un spectacol de teatru se vor bucura și de schimbarea de decor din Piațeta Teatrul Focșani. Se pare că orașul nostru capătă încet și sigur un chip nobil în deplină armonie cu bornele de hotar lăsate de înaintașii noștri: Teatrul Pastia, Ateneul Pastia, Prefectura Putna, etc. și nu-i puțin lucru să construiești ceva în aceste vremuri când aproape totul are șanse să se năruie din cauza vremurilor de mare frământare! Poate că a sosit momentul ca orașul nostru să-și capete farmecul și liniștea specifică unei așezări cu oameni frumoși și extraordinar de sensibili la efortul de a face ceva”, se arată în mesajul postat pe pagina de facebook a Teatrului Pastia.

Într-un mesaj postat de primarul Cristi Misăilă se arată că proiectul are o valoare de 2.285.500 de lei plus TVA și este menit să pună în valoare Teatrul Maior Gh. Pastia, monument istoric de valoare națională. Primarul Misăilă mai precizează:

– Suprafață reabilitare Piațetă Teatru = 3.539 mp;

– Intrarea în Teatru va fi marcată prin două șiruri de corpuri de iluminat încastrate în pardoseală, care va cuprinde și simbolurilor dramaturgiei: cele două măști – una care râde și cealaltă care plânge;

– Vor fi montate 4 panouri de afișaj cu programul spectacolelor;

– Primăria va asigura acces gratuit wi-fi în zonă;

– Capacitatea spațiului destinat spectacolelor este de aprox. 500 locuri;

– Aleea personalităților va cuprinde 5 socluri cu busturile unor personalități istorice și culturale;

– Statuia poetului Mihai Eminescu va fi reamplasată pe un soclu nou;

– Proiectul mai cuprinde și alei, bănci, corpuri de iluminat, o cișmea de apă stradală și amplasarea unor ronduri de verdeață într-o amenajare de scuar urban.

Primarul Cristi Misăilă a arătat că proiectele de investiții ale municipalității vor continua cu reabilitarea și extinderea Parcului de la Teatru. Investiția se află în etapa depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here