VIDEO: „Cuplurile de aur”, premiate astăzi în Piațeta Balada. Evenimente culturale deosebite, în cadrul Zilelor Municipiului Focșani

0
1388

Zeci de focșăneni au participat, la sfârșitul săptămânii, la tururile ghidate organizate în cadrul proiectului „Descoperă Focșaniul” de Primăria Focșani. Ghidul focșănenilor a fost Florin Daniel Sima, voluntar în cadrul proiectului.

Turul ghidat pornește de la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani, cu prim oprire la Borna de Hotar, Monumentul Unirii din Piața Unirii și Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia”. Urmează o vizită în Piațeta Balada unde pot fi vizualizate panourile cu imagini din Focșaniul vechi, realizate după fotografii din colecția Petru Mincu. Urmează o deplasare la Prefectura Veche unde participanții la turul ghidat au parte de prima surpriză – clădirea poate fi vizitată iar în interior se află doi jandarmi în ținute de gală, în misiune de reprezentare a Inspectoratului Județean pentru Jandarmi Vrancea. Aici are loc un mini spectacol al artiștilor Ansamblului Folcloric Profesionist „Țara Vrancei”, condus de Maria Murgoci.

La prima vizită, de vineri, pe traseul către Teatrul Municipal Focșani organizatorii au fost opriți de un polițist de la Poliția Municipiului Focșani care i-a anunțat că trebuie respectate regulile de distanțare sociale în cadrul acestor eveniment. De altfel, încă de la plecarea din Grădina Publică, grupul de vizitatori a fost supravegheat cu atenție de doi polițiști atenți la respectarea regulilor de distanțare socială.

Un alt obiectiv al turului este Teatrul Municipal Focșani, unde vizitatorii pot vedea doi jandarmi în ținute de gală. Turul continuă cu trecerea în revistă a Muzeului Unirii și a Bisericii Stamatinești.

„Descoperă Focșaniul” este un eveniment organizat în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Focșani și va continua vineri, 10 iulie 2020. Deplasarea se face în grupuri de 6 persoane, iar vizitele interioare se desfășoară cu maxim 20 persoane.

Având în vedere Hotărârea Guvernului României nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, turul a fost organizat ținând cont de necesitatea respectării prevederilor legale.

Simpozion național și recital de muzică la Ateneul Popular

Evenimentele organizate în cadrul Zilelor municipiului Focșani vor continua astăzi, când de la ora 10,30 va avea loc premierea „cuplurilor de aur”. În Piațeta Balada vor fi premiate 11 familii din Focșani care împlinesc 50 de ani de dragoste, înțelegere și respect reciproc. Tot astăzi, de la ora 15,30, în Sala de Ședințe a Consiliului Local al Municipiului Focșani are loc Simpozionul național ”Spiritualitate și identitate culturală în vremuri de criză” cu participarea Președintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop și a Înaltpreasfinției Sale Părintele Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Evenimentul organizat de Ateneul Popular ”Maior Gheorghe Pastia” Focșani va fi prezentat de Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal Focșani. Numărul participanților este limitat la 20 persoane, cu respectarea măsurilor legale de prevenție. Evenimentul va fi transmis live pe Facebook.

Seara, de la 19, la Ateneul Popular va avea loc lansarea proiectului Redescoperă România”. Va fi primul recital al proiectului inițiat de violonista Diana Jipa şi pianistul Ştefan Doniga. Numărul participanților este limitat la 20 persoane, cu respectarea măsurilor legale de prevenție. Evenimentul va fi transmis live pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here