ULTIMA ORĂ! Se reia judecata în dosarul omului de afaceri Liviu Jitea

0
2640

 

Se reia judecata în dosarul omului de afaceri Liviu Jitea, în dosarul în care Tribunalul Galați l-a condamnat la 13 ani de închisoare pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. Decizia nu a fost definitivă, inculpații au făcut apel. Astăzi, magistrații Curții de Apel Galați au admis apelurile declarate de Jitea și de ceilalți inculpați din dosar, au desființat în totalitate sentința instanței de fond și au trimis cauza din nou la Tribunalul Galați pentru rejudecare. „S-au admis apelurile declarate de avocat …., de inculpaţii …şi de partea civilă …. împotriva sentinţei penale nr. 291 din 27.06.2019 a Tribunalului Galaţi. A fost desfiinţată în totalitate sentinţa penală apelată şi s-a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Galaţi”, au precizat reprezentanții Curții de Apel Galați într-un comunicat de presă.

Omul de afaceri Liviu Jitea, alături de alte persoane, a fost condamnat la închisoare anul trecut într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Galați încă din 2013. Acesta şi alte 18 persoane au fost acuzate de constituire a unui grup infracțional care se ocupa cu activități ilicite în domeniul producției, transportului și comercializării alcoolului.

Inculpaţii au mai fost obligaţi să plătească diferite sume către partea civilă Ministerul Finanţelor Publice-Agenţia Naţională de Administrare Fiscală-Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, dar şi către partea civilă DISTRIGAZ SUD REŢELE -DIRECŢIA REGIONALĂ EST DISTRIBUŢIE GALAŢI. De asemenea, s-a dispus confiscarea în folosul statului a sumei de 13.668.750 lei, sumă obţinută de inculpaţi prin săvârşirea infracţiunii de spălare de bani şi s-au menţinut măsurile asiguratorii asupra bunurilor imobile şi mobile persoanelor judecate în dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here