Două medii de 10 în plus, după contestațiile depuse la Bacalaureat. Rata de promovare a crescut la 64,82%

0
211

Duminică, pe site-ul bacalaureat.edu.ro, au fost publicate notele finale obținute de candidații înscriși la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat de anul acesta, iar în Vrancea sunt două medii de 10 în plus față de cele trei anunțate inițial. În urma contestațiilor, un elev de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu‟ Focșani, care fusese notat cu 9.7 la Matematică, a aflat că lucrarea lui fusese de 10, așa că, având 10 și la celelalte materii, a absolvit examenul maturității cu nota maximă. Același lucru s-a întâmplat și în cazul unui alt elev de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza‟ Focșani care a depus contestație la Limba și literatura română la care fusese notat cu 9.85, ulterior teza lui primind nota 10. Ambii elevi sunt din promoția actuală.

Din cele cinci medii de 10 obținute în Vrancea la Bacalaureat, trei sunt de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza‟ Focșani, motiv de bucurie pentru reprezentanții instituției care au scris pe pagina de Facebook a liceului următorul mesaj: „S-au afișat rezultatele după contestații. CNAIC are acum 99,43% promovabilitate, dar și 3 medii de 10 din cele 5 la nivel județean! Felicitări absolvenților!‟.

Conform unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean, „rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 64.82%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 73.82%, iar pentru promoțiile anterioare de 24.54%.

Astfel, din totalul celor 2388 de candidați prezenți, au promovat 1548 de candidați: 1441 candidați aparțin promoției 2020, iar 107 candidați provin din promoțiile anterioare. Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut la 5 (3 la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Focșani și câte 1 la Colegiul Național „Unirea” Focșani, respectiv, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani).

În acest an, la examenul de Bacalaureat, în județul Vrancea, dintre cei 2546 de candidați înscriși, s-au prezentat 2388 de candidați (1952 de candidați din promoția curentă, respectiv 436 de candidați din promoțiile anterioare).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați”.

Săptămâna trecută, după afișarea primelor rezultate obținute la examenul de Bacalaureat din acest an, 1.009 candidați au depus contestație. Cele mai multe contestații au fost depuse la proba scrisă de Limba și literatura română, unde 522 de candidați sperau la o notă mai mare. La proba obligatorie a profilului, profesorii au avut  de recorectat 256 de teze, în timp ce la proba obligatorie a profilului și a specializării au revăzut 231 de lucrări.

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2020, a fost de 63,27%. Din sesiunea curentă, rata de promovare este 72,64%, iar din sesiunile anterioare, 21,33%.

Începe sesiunea specială a Bacalaureatului

La etapa specială a examenului de  Bacalaureat s-au înscris 6 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Examenul începe astăzi, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.  Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, linia TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea acestei etape. Numărul va fi disponibil în perioada 6 – 9  iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 10 iulie, între orele 8:00 -14:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here