ULTIMA ORĂ! FOTO! UPDATE! Pădurar din cadrul Ocolului Silvic Focșani, prins la braconaj

0
8121

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Focșani a fost prins la braconaj în fondul de vânătoare Pietrosu. Este vorba de Dan Chirilă, care a fost găsit cu un cerb pe care la împușcat, fără a avea acest drept de pe fondul de vânătoare mai sus menționat, fondul fiind deținut de Sorin Florea.

Contactat de reporterii noștri, deținătorul fondului de vânătoare, Sorin Florea, a confirmat incidentul cu braconierul îmbrăcat în haine silvice.

“Am făcut plângere la poliție împotriva braconierului Dan Chirilă, pentru ca astfel de fapte să nu mai aibă loc. Exista lege și trebuie respectată de toată lumea”, a afirmat Sorin Florea.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Serviciului de arme și muniție din cadrul IPJ Vrancea.

De reținut ca pădurarul în cauză este un susținător activ al PNL, dealtfel, este nelipsit de la acțiunile electorale ale PNL, așa cum nelipsit este și șeful Ocolului Silvic Focșani și șeful pădurarului braconier, Victor Dumitru.

Conform  Legii Vânătorii și Protecției Fondului Cinegetic nr. 407/2006 reactualizată, constituie infracțiune de braconaj și se pedepsește cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei: a) vânătoarea fără permis și fără autorizație de vânătoare legală;

Mai mult, dacă braconajul are loc în afara perioadei în care cervidele pot fi vânate, atunci valoarea animalului omorât este de 12 mii de euro conform Anexei aflate la legea mai sus menționată.

UPDATE!  La data de 1 iulie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Vrancea -Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați de către reprezentanții unei asociații de vânătoare cu privire la faptul că în seara zilei de 30 iunie a.c. au identificat in fondul cinegetic Pietrosu resturile unui animal, ce par fi ale unui cerb.

În cauză se efectuează cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor fiind întocmit în acest sens un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic. (Comunicat IPJ Vrancea, 4 iulie 2020)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here